O mana de orez intr-un ghiveci cu orhidee va face planta mai buna

Dupa ce ati cumparat o orhidee, frumusetea care a aparut in casa dvs. nu trebuie asezata imediat langa alte flori sau udata – lasati-o sa se adapteze la apartamentul dvs. Unele dintre radacini trebuie taiate din cauza starii lor proaste, taieturile trebuie presarate cu un antiseptic, cum ar fi scortisoara.

Puteti auzi adesea ca supra-udarea este una dintre cele mai frecvente cauze ale mortii orhideelor, dar acest lucru nu este in totalitate adevarat. Acest lucru este relevant numai in conditii de lumina slaba. Cand soarele straluceste puternic, orhideele fotosintetizeaza activ, caz in care au nevoie de multa apa pentru a creste.

Cel mai convenabil mod de a uda  este sa-l scufundati intr-un recipient cu apa timp de aproximativ o jumatate de ora. Se recomanda efectuarea acestei proceduri cu iluminare adecvata la fiecare 7-10 zile, cu iluminare insuficienta – mai rar. Momentul ideal pentru a uda este atunci cand substratul care contine orhideea este complet uscat. Puteti testa acest lucru cu un bat de lemn sau puteti folosi greutatea oalei, desi a doua metoda necesita o anumita abilitate. Iarna, cand orhideele sunt cel mai adesea inactive, udarea trebuie mentinuta la minimum.

Secretul apei magice care este buna pentru orhidee este apa de orez. Cum se face aceasta apa?

Publicitate

Inmuiati orezul in apa, strecurati si saturati orhideele cu el. Apa de orez este bogata in substante nutritive de care au nevoie plantele. Promoveaza cel mai bine inflorirea si cresterea.

Daca ati facut mai multa apa decat aveti nevoie, o puteti pastra intr-un loc racoros si intunecat in frigider. Nu udati cu apa rece, asteptati pana ajunge la temperatura camerei.

Cum se gateste orezul: 50 g de orez se inmoaie in 500 ml de apa, se tine la   inmuiat  24 de ore, se scurge si se utilizeaza pentru udare.

Se aplica o singura data sau maxim de 2 ori pe luna.

Desi ingrijirea orhideelor nu este la fel de usoara ca si pentru majoritatea plantelor de interior, in timp, nuantele cresterii lor devin mai clare.

Autor