Calendar ortodox 21 august 2021. Este praznuit Sfantul cauzelor imposibile – Rugaciunea de ajutor in mari incercari si necazuri

Sfantul Apostol Tadeu, cunoscut in traditia siriaca sub numele de sfantul Addai sau Adai a fost evanghelizatorul Edessei si Beirutului si este considerat unul din Cei Saptezeci de Apostoli ai lui Hristos. El este praznuit la 21 august, iar la 4 ianuarie impreuna cu Cei Saptezeci.

El era evreu de neam si cunostea desavarsit dumnezeiasca Scriptura a Legii Vechi. Si s-a suit in Ierusalim la inchinaciune in zilele Sfantului Ioan Botezatorul si s-a minunat auzind propovaduirea lui si vazand ingereasca lui viata, si a fost botezat de catre dansul. Dupa aceea, vazand pe Domnul nostru Iisus Hristos in trup petrecand cu oamenii si auzind invatatura Lui si vazand minunile Lui, s-a dus dupa Dansul si a fost numarat in ceata celor saptezeci de apostoli mai mici, despre care se scrie in Evanghelie: Domnul a aratat si pe alti saptezeci si i-a trimis pe ei cate doi inaintea fetei Sale, in toata cetatea si locul, unde voia sa mearga.

Iar dupa patimirea cea de bunavoie, dupa moartea Domnului si dupa invierea cea de a treia zi si inaltarea Lui la ceruri, Sfintii Apostoli impartindu-se in toata lumea la propovaduire, Sfantul Tadeu s-a dus la Edesa, trimis fiind de Domnul. Pentru ca asa a fagaduit Domnul lui Avgar, domnul Edesei, mai inainte de patima Sa cea de bunavoie, trimitandu-i pe mahrama inchipuirea cea ne facuta de mana a Preasfintei Sale fete si scriind catre dansul: „Cand ma voi inalta la Tatal, voi trimite la tine pe unul din ucenicii Mei, care te va tamadui desavarsit de boala care te-a cuprins pe tine si iti va da viata vesnica tie si celor ce sunt cu tine”.

Citeste si articolul :   Aceste plante de apartament atrag gandacii in casa ta

Deci Apostolul Tadeu, mergand in cetatea Edesa, nu s-a aratat indata stapanitorului, ci mai intai a intrat in casa unui evreu cunoscut al sau, cu numele Tobie, si fiind gazduit la dansul, a inceput cu minune a face tamaduiri cu puterea lui Hristos, tamaduind toate bolile prin punerea mainilor si prin chemarea numelui Domnului. Deci, strabatand vestea despre dansul prin toata cetatea, au inceput a aduce la dansul pe neputinciosii lor si, vazand tamaduirea lor cea grabnica ce se facea de apostolul lui Hristos, se minunau foarte. Despre aceasta s-a vestit si domnului Avgar, cum ca un barbat oarecare, venind de la Ierusalim, face multe minuni cu numele lui Iisus Hristos.

Publicitate

Din cele mai vechi timpuri este cunoscut ca mijlocitor puternic in probleme importante si dificile. Practica dovedeste ca cei care i s-au adresat cu inima insufletita pentru mijlocire au avut parte de ascultari minunate si in probleme care dupa calcule omenesti pareau imposibile.

Citeste si articolul :   10 plante care iti imbunatatesc starea de spirit

Sfanta Rita in viziunile personale, notate de ea, a fost atentionata de Mantuitor, sa ceara cu smerenie ajutorul lui Sfantului Iuda Tadeu.

Rugaciune catre Sfantul Apostol Tadeu:

O, Sfinte Iuda Tadeu, ruda lui Isus Cristos, tu marite apostol si martir, mare in virtuti si in facerea de minuni, ajutorul grabnic si fidel al celor care te respecta si au incredere in tine, cel ce ajuti in situatii dificile.

Vin la tine si te rog din adancul inimii, vino in ajutorul meu prin mijlocirea ta puternica, deoarece tu ai harul special primit de la Dumnezeu de a-i ajuta pe cei care au renuntat si la ultima speranta. Priveste spre mine: viata mea e viata crucii, zilele-mi sunt ale tristetii, inima mea este in marea amaraciunii, drumurile mele sunt pline de spini, abia sunt clipe care nu devin martorii lacrimilor si suspinelor mele, la care se adauga si faptul ca sufletul meu este chinuit de ganduri intunecoase, de neliniste, de neincredere si deseori aproape disperare.

Citeste si articolul :   Beneficiile apei cu bicarbonat de sodiu dimineata

Pare ca Providenta Divina s-ar fi retras din fata privirilor mele si mi se clatina credinta din inima.

Asemenea ganduri ca niste nori negri imi inconjoara sufletul.

Tu nu ma poti parasi! Grabeste-te in ajutorul meu! Toata viata iti voi fi recunoscator. Ca pe un ocrotitor deosebit te voi cinsti toata viata.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru harurile acordate tie si voi raspandi devotiunea fata de tine intre credinciosi, dupa puterile mele.

Amin.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.