Cum sa degresati mobilierul de bucatarie si sa lustruiti lemnul pentru a-l face sa para nou

Pentru a avea o bucatarie impecabila, este important sa o intretineti in mod regulat. Cu toate acestea, mobilierul din lemn poate deveni rapid gras din cauza vaporilor de la preparearea alimentelor. Aflati cum sa le curatati eficient pentru a face aceasta camera impecabila.

Unele treburi gospodaresti necesita eforturi mai mari. Printre acestea, curatarea completa a bucatariei si a mobilierului din lemn. Cu sfaturile potrivite, aceasta corvoada se va termina rapid.

Bucataria este standardul de curatenie al casei noastre

Piesa centrala a interiorului nostru, este important pentru o zana buna a casei ca bucataria sa fie intotdeauna impecabila. Si, din motive intemeiate, acest loc este predispus la murdarie, deoarece ne petrecem marea majoritate a timpului acolo. Vaporii alimentari, urmele de mana, apa sunt toate elemente care pot ingrasa lemnul si il pot face lipicios. De asemenea, atingem regulat dulapurile, ceea ce le face predispuse la acumularea de bacterii. Un motiv convingator pentru a avea grija de el cel putin o data pe saptamana. Pentru a face acest lucru, trebuie sa aveti sfaturile potrivite pentru ca mobilierul sa fie impecabil si lustruit. Cu ingredientele si tehnicile potrivite, nu veti strica acest material nobil care face o bucatarie mai eleganta.

Sa le examinam:

Publicitate

1. Otet alb

Aceasta solutie acida este cel mai bun prieten al tuturor treburilor casnice , chiar si atunci cand curatati rufele. Si, dintr-un motiv intemeiat, este astringent si desface bacteriile fara a ataca materialul dorit. Un ingredient ideal pentru lemn, destul de fragil. Pentru a profita de acest truc esential, puneti o jumatate de pahar de otet alb intr-un vas cu 500 ml de apa calduta. Amestecati recipientul si inmuiati o carpa moale in acest produs de curatare natural. Tot ce trebuie sa faceti este sa il treceti usor pe suprafata. Atentie: este necesar sa urmati directia brazdelor lemnului pentru a nu-l ataca. Acest lucru va elimina urmele de grasime din interior. Inca pete incapatanate? Adaugati la acest produs o jumatate de lingurita de lichid ecologic de spalat vase pentru un produs mai puternic pentru o piesa de mobilier lustruita si stralucitoare. Otetul alb este renumit pentru proprietatile sale de degresare.

2. Bicarbonat de sodiu

La fel de eficient ca temutul otet alb, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, o optiune excelenta. Motivul ? De asemenea, are virtuti degresante, dar si antibacteriene, la fel ca produsele de curatare conventionale, dar mai respectuos cu materialele, pielea si mediul inconjurator. Un argument pentru a favoriza aceasta alternativa sanatoasa. Aceasta pudra la indemana bucatariei are un efect usor abraziv, un lucru ideal pentru a distruge grasimea incrustata in mobilierul dvs. din lemn, precum dulapuri sau sertare. Daca doriti sa beneficiati de acesta, turnati-l intr-un vas in care veti adauga putina apa pentru a obtine o pasta de curatare omogena si lichida. Apoi, va trebui sa inmuiati o carpa curata cu acest amestec. Tot ce trebuie sa faceti este sa curatati lemnul cu acest produs pe care tocmai l-ati facut singur. Aveti grija sa fiti delicat urmarind scrupulos brazda lemnului. In cele din urma, stergeti cu o carpa umeda si lasati-l sa se usuce.

Citeste si articolul :   9 sfaturi pentru a va mentine hainele ca noi

3. Alcool de 90 de grade

In ciuda faptului ca acest produs este foarte puternic, este diabolic eficient in degresarea mobilierului atata timp cat il amestecati. Un pahar de apa calda pentru 3 lingurite de alcool va fi suficient. Acest produs poate fi folosit si pentru curatarea petelor incapatanate de pe pereti datorita puritatii sale. Treceti pe mobila o carpa imbibata in acest amestec si veti fi uimiti de toata murdaria care se va lipi de aceasta tesatura.

4. Sapun de Marsilia

Acest sfat este ideal pentru o intretinere mai regulata, deoarece produsul este mai bland. Acest sapun artizanal curata cu delicatete. Pentru aceasta, preferati versiunea lichida pe care o veti turna intr-o galeata plina cu apa calduta. Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa inmuiati o carpa moale in recipient si sa stergeti zonele murdare sau lipicioase de pe lemn. Si atingerea finala: o clatire buna cu apa calduta, astfel incat lemnul sa fie impecabil si stralucitor.

Citeste si articolul :   Cele mai bune remedii impotriva migrenelor

5. Ceara de albine

Vandut in farmacii sau supermarketuri, acest produs este eficient pentru a reda stralucirea lemnului. Nu este doar formidabil pentru a va face mobilierul stralucitor, ci si pentru a indeparta straturile incapatanate de praf de pe el. Cu aceasta ceara, dulapurile, sertarele si dulapurile dvs. vor arata ca noi! Din motive ecologice, ar fi intelept sa solicitati consilierului departamentului un produs organic pentru a evita substantele toxice. Cateva picaturi pe o carpa din microfibra pe care o veti trece delicat si este gata. Este important sa te uiti la instructiuni pentru a sti ce tip de lemn este potrivit pentru aceasta curatare. Nu uitati sa folositi manusi!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.