Alerta METEO IMEDIATA. Meteorologii au schimbat iar prognoza – cod galben de fenomene extreme. Regiunile vizate

Alerta METEO IMEDIATA. ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferica.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 iulie, ora 15:00 – 19 iulie, ora 06:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

Publicitate

In intervalul mentionat, in zona Carpatilor Orientali, nordul Moldovei, apoi si in Banat si local in Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si, pe alocuri, grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…45 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICA

Valabil pana pe 20 iulie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata duminica (18 iulie) in nordul, centrul, sud-vestul tarii si la munte, iar incepand de luni (19 iulie) dupa-amiaza in majoritatea regiunilor. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20…30 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.