Ceaiuri de plante pentru slabit: 5 retete de facut acasa

Pierderea in greutate se dovedeste uneori mai dificila decat te-ai asteptat. Pentru a stimula metabolismul si a-i oferi ajutor suplimentar, poate fi intelept sa favorizam ingredientele cu ingrediente active care sunt benefice procesului nostru de slabire. Ceaiurile de plante, in special, sunt aliati formidabili pentru arderea grasimilor, purificarea si drenarea corpului.

1.Turmeric si ceai de ghimbir

Foarte util in prevenirea acumularii de grasimi, curcuma, considerata un condiment de slabire, isi datoreaza eficienta principalului sau ingredient activ: curcumina. Conform unui studiu preliminar, ar avea un efect notabil asupra reducerii tesutului adipos. Asocierea sa cu ghimbirul, cunoscut pentru a creste termogeneza, are un efect benefic asupra intregului metabolism pe care il ajuta la activare.

Ingrediente (pentru o ceasca):

-1 lingura de turmeric macinat

Publicitate

-Aproximativ 1 cm de radacina proaspata de ghimbir

Mod de preparare: Mai intai, se toarna 250 ml de apa intr-o cratita. Apoi rade ghimbirul proaspat si pune-l inauntru. Adaugati curcuma pudra la preparatul dumneavoastra. Fierbeti bautura timp de 15 minute inainte de strecurare. Puteti adauga putin suc de lamaie in ceaiul de plante inainte de a-l bea.

2.Ceai de plante cu cafea verde

Ceea ce numim cafea verde este intr-adevar doar cafea clasica neprajita, recoltata inainte ca semintele sa fie pe deplin coapte. Acesta din urma este utilizat pentru prepararea bauturilor cu efect de ardere a grasimilor si este uneori vandut sub forma de suplimente alimentare. Ingredientele active pe care le contine sunt capabile sa limiteze absorbtia grasimilor, de unde si utilizarea sa in programele de slabire.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta: Cum te tratezi acasa daca ai o forma usoara de COVID

Ingrediente (pentru o ceasca):

-1 lingurita boabe de cafea verde

-1 cana de apa

Mod de preparare: Incepeti prin macinarea boabelor de cafea verde intr-o rasnita sau intr-un blender. Se toarna boabele tocate intr-o cana cu apa foarte fierbinte, dar nu clocotita. In mod ideal, apa ar trebui sa fie la o temperatura de 80 de grade. Se lasa la infuzat 10 minute, inainte de a strecura si a bea ceaiul caldut de plante.

3.Ceai de urzica

Foarte utila pentru scaderea in greutate, urzica este concentrata in diferite ingrediente active, vitamine si minerale care sunt utile atunci cand vrei sa slabesti. Contine calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina E, precum si vitamine din grupul B. O mina de beneficii pentru organism. De asemenea, este foarte bogat in antioxidanti si este unul dintre remediile preferate ale bunicii pentru a pierde kilograme in plus.

Ingrediente”

-1 lingura de frunze proaspete de urzica

-250 ml apa

Mod de preparare: Pentru a prepara un ceai de plante pe baza de urzica, incepeti prin curatarea frunzelor plantei si apoi scufundati-le intr-o cratita care contine 250 ml de apa rece. Lasati-l sa fiarba la foc timp de 3 minute, apoi odata ce amestecul a fiert, lasati-l sa se absoarba timp de 10 minute inainte de filtrare. Tot ce trebuie sa faci este sa-l gusti. Daca preferati o utilizare mai simpla, puteti opta si pentru frunze uscate de urzica.

Citeste si articolul :   Care sunt simptomele osteoartritei ?

4.Ceai de menta

Un adevarat supresor al poftei de mancare, menta este un mare aliat atunci cand vine vorba de slabit. Sarc  in calorii, stimuleaza digestia si ofera o senzatie de satietate utila pentru a lupta impotriva poftelor. Are beneficii antiinflamatoare, antioxidante si diuretice, potrivit unui studiu. Prin urmare, un ceai de menta poate favoriza pierderea in greutate. Il puteti bea intre mese pentru a evita supraalimentarea cand sunteti la masa, ceea ce va stimula si digestia.

Ingrediente (pentru o ceasca):

-1 lingura de frunze de menta proaspete sau uscate

-1 cana de apa

Mod de preparare: Incepeti prin fierberea apei, apoi scoateti-o de pe foc. Adaugati frunzele de menta si lasati-le la infuzat  timp de 10 minute, asigurandu-va ca va acoperiti tigaia. Dupa ce a trecut acest timp, filtrati-l pe tot. Tot ce trebuie sa faceti este sa beti deliciosul dvs. ceai de plante!

5.Ceai de hibiscus

La fel ca merisoarele, ceaiul de hibiscus se distinge prin culoarea rosie si gustul dulce. Bogat in antioxidanti, stimuleaza metabolismul si are o actiune diuretica, permitand in acelasi timp absorbtia a mai putini carbohidrati. Cu toate acestea, consumul sau trebuie sa fie moderat din cauza efectului sau laxativ.

Citeste si articolul :   Menta este un remediu aromat

Ingrediente (pentru o ceasca):

-1 lingura de flori uscate de hibiscus

-1 cana de apa

Mod de preparare: Aduceti apa la fierbere, apoi adaugati florile de hibiscus. Lasati-l la infuzat  timp de aproximativ 5-10 minute, apoi strecurati-l pentru a savura ceaiul de plante. Poate fi consumat rece sau cald dupa cum doriti. De asemenea, puteti adauga  suc proaspat de lamaie.

Publicitate

Publicitate

Autor