Cum sa scapi de durerea de dinti: cinci moduri eficiente

Oricine a suferit macar o data  de durere de dinti stie cat de dureros este. Interfereaza cu concentrarea, nu va permite sa mancati normal si chiar sa dormiti. Pentru a scapa complet de o durere de dinti, este necesar sa eliminati cauza aparitiei acesteia, contactand un dentist. Dar, daca nu puteti ajunge rapid la un medic si aveti nevoie de o ameliorare temporara a durerii, iata cateva remedii simple de acasa care va pot ajuta.

Apa sarata

Daca simtiti o durere de dinti, clatiti imediat gura cu apa sarata. Va ajuta la reducerea inflamatiei si la uciderea bacteriilor. Pentru a prepara o solutie de apa sarata, adaugati o lingurita de sare intr-un pahar (aproximativ 250 de mililitri) de apa calda .

Compresa rece

O alta modalitate usoara de a ameliora o durere de dinti este cu o compresa rece. Reduce umflarea si provoaca o usoara amorteala a terminatiilor nervoase din cavitatea bucala, ameliorand temporar durerea. Pentru a face o compresa rece, infasurati cateva cuburi de gheata intr-un prosop curat si aplicati-l pe obraz timp de 15 pana la 20 de minute.

Ceai de menta

Uleiul esential gasit in frunzele de menta are un efect racoritor si analgezic care poate ameliora disconfortul cauzat de problemele dentare. Preparati o ceasca de ceai de menta, lasati-o sa se raceasca si clatiti gura de mai multe ori . Ca si in cazul apei sarate, cel mai bine este sa nu inghiti ceaiul de menta pe care il folosesti pentru a  clati gura pentru a scapa de bacterii.

Ulei de cuisoare

Eugenolul continut in uleiul de cuisoare actioneaza ca un antiseptic si anestezic natural. Aplicati putin ulei de cuisoare pe o discheta de bumbac si dati pe  zona dureroasa a gurii. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii. Nu folositi prea mult ulei esential si evitati sa-l inghiti.

Usturoi

Alicina, care este bogata in usturoi, este un antibiotic natural care poate lupta impotriva infectiilor din gura. Zdrobiti un catel mic de usturoi si aplicati-l pe dintele afectat timp de cateva minute, apoi clatiti-va gura cu apa calda.

Publicitate

Publicitate

Autor