Avertizare METEO. ANM a emis COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme extreme

Avertizare METEO. ANM a emis noi evertizari de tip cod galben si portocaliu. Potrivit meteorologilor, vremea se schimba radical in urmatoarele ore.

COD GALBEN

Valabil pana pe 17 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

Publicitate

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si zona de munte, iar seara si noaptea si in vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica deosebit de accentuata

Valabil pana pe 17 iulie, ora 06:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In judetele Satu-Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Alba si Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi averse torentiale, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 35…50 l/mp si pe arii restranse 60…80 l/mp.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.