Alerta METEO imediata. ANM anunta COD ROSU

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un nou cod rosu. Dupa valul de canicula, meteorologii anunta fenomene exteme. Astfel, in zona Suceava vor fi averse torentiale.

ANUNTUL ANM:

COD ROSU

Valabil de la : 16-07-2021 ora 15:50 pana la : 16-07-2021 ora 17:00

In zona : Judetul Suceava: Brosteni, Crucea, Panaci;

Publicitate

Judetul Neamt: Borca;

Se vor semnala : averse torentiale ce vor cumula peste 40 l/mp – in zona avertizata s-au acumulat peste 40…50 l/mp, vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina.

De asemenea, ANM a emis noi coduri .

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula

Interval de valabilitate: 16 si 17 iulie

Zone afectate: conform textului si hartii

In sudul si estul tarii, valul de caldura va persista si local va fi canicula, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in regiunile extracarpatice. Nota: In regiunile sudice si estice vremea se va mentine caniculara si in urmatoarele zile.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. ANM a emis COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme extreme

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si zona de munte, iar seara si noaptea si in vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica deosebit de accentuata

Interval de valabilitate: 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In judetele Satu-Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin, precumsi in zona de munte a judetelor Alba si Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi averse torentiale, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 35…50 l/mp si pe arii restranse 60…80 l/mp.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.