Anuntul directorului ANM: “Nu trebuie sa excludem un posibil COD ROSU”

Elena Mateescu, directorul ANM a transmis la Antena 3 ca miercuri, 14 iulie, va fi cea mai calduroasa zi de pana acum si, de asemenea,  ne apropiem de cele mai ridicate valori istorice ale unei zile de iulie. Potrivit directorului ANM, nu trebuie sa excludem un posibil Cod Rosu de canicula.

“La 39 de grade, vom resimti cu mult mai mult. E posibil sa consemnam diferente de 7-8 grade, posibil si mai mari, de 10 grade Celsius chiar. Maine, miercuri, putem confirma ca va fi cea mai calduroasa zi de pana in prezent. Ne asteptam la valori de 39 de grade Celsius in vestul tarii, izolat chiar 40 de grade Celsius. Vom face analiza maine, si daca ne apropiem de cele mai ridicate valori istorice ale unei zile de 14 iulie, cu siguranta nu trebuie sa excludem un posibil COD ROSU. In acest moment, analiza arata aceasta situatie, dar maine vom reanaliza si vom reactualiza prognoza”, a declarat Elena Mateescu.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

“COD GALBEN

Citeste si articolul :   Un val de seceta extrema loveste Romania. Va fi cel mai calduros an din istorie

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula

Publicitate

Interval de valabilitate: 13 si 14 iulie

Valul de caldura se va intensifica si se va extinde in cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati si local va fi canicula.

Nota: In dupa-amiaza si seara de marti (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, la munte, precum si in regiunile estice si sud-estice.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat, canicula

Interval de valabilitate: 13 si 14 iulie

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin disconfortul termic va fi accentuat si va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi in general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor cobori sub 22…20 de grade.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.