Anuntul premierului Florin Citu. Cand vom scapa de masca si cum vom merge in vacante

Florin Citu, premierul Romaniei a transmis ca” la 60% din populatia Romaniei vaccinata, vom ridica restrictiile”

Premierul a tinut sa precizeze ca succesul campaniei de vaccinare nu depinde doar de Guvern! Seful Guvernului a mentionat ca pentru orice redeschidere, fie ca este vorba despre concerte, restaurante, teatre sau plecari din tara, trebuie ca persoanele in cauza sa se vaccineze.

Florin Citu a spus, de asemenea, ca in acest moment, capacitatea zilnica de vaccinare in Romania este de 120.000 de persoane zilnic, desi se vaccineaza doar 75.000, iar saptamana viitoare capacitatea va creste la 150.000. Premierul a mai trensmis ca va discuta cu cei care administreaza platforma de vaccinare pentru a vedea daca este vreo problema la programari.

„Noi vrem cu totii sa revenim la normalitate. Singura cale e vaccinarea. Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, in strainatate, la hotel. De aceea avem acea borna pana la 1 iunie. La Cluj, suntem cu vaccinarea la 30%, in Bucuresti avem de la 20%. Daca romanii vor sa revina la normalitate, trebuie doar sa se vaccineze. Obiectivul meu e atins. Am adus dozele in Romania. La 60% din populatia Romaniei vaccinata, vom ridica restrictiile.

Citeste si articolul :   Florin Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL: „Voi castiga”

Am discutii cu acel Comitet ministerial cum va arata Romania dupa 1 iunie. Avem nevoie de 5 milioane de romani vaccinati. Pregatim modul in care vom merge in concediu, la restaurante, trebuie sa facem un pas inainte. Trebuie sa vaccinam de 60+70, unde putem vorbi de renuntarea la masca de protectie”, a declarat Florin Citu la Digi24.ro.

”O sa vorbim cu cei care se ocupa de platforma, daca exista vreo problema. Eu am facut tot ce am putut ca sa avem dozele de vaccin. Trebuie sa mergem sa ne vaccinam. Economia nu a fost inchisa niciodata.

Guvernul va face tot ce poate. Eu am pus la dispozitie dozele. Daca o companie doreste sa vaccineze la sediu, se poate, daca se vrea o campanie mobila, se poate.

Vom discuta sa vad ce se intampla cu cei care administreaza platforma. Eu nu cred ca o sa avem o scadere la vaccinare. E bizar sa ceri guvernului sa aiba o campanie de succes, pentru ca trebuie sa ne implicam cu toti. Daca vrem sa mergem la concerte, trebuie sa ne vaccinam, daca vrem sa mergem la mare, trebuie sa ne vaccinam, sa mergem la teatru, la restaurante, sa plecam din Romania, trebuie sa ne vaccinam.

Citeste si articolul :   Cutremur in Romania. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

Daca vrem sa nu mai purtam masca, trebuie sa ne vaccinam. Am discutat si cu primarii PNL, am vorbit si cu tineretul liberal ca sa vorbeasca cu oamenii.”, a mai spus Florin Citu.

Florin Citu, despre carantinarea Romaniei

„Am spus tot timpul ca nu sunt de acord cu o carantinare a Romaniei cu lockdown. Dar nu numai eu, a spus si domnul presedinte. Am spus ca putem sa gestionam aceasta situatie si vedeti ca valul trei a inceput sa scada fara sa carantinam, fara sa inchidem economic. (…) In fiecare zi suntem in scadere, in fiecare zi avem si mai putine persoane in Terapie Intensiva”, a declarat Florin Citu.

Autor