Focar de Covid-19 la cel mai mare spital de urgenta din tara. Spitalul Floreasca inchide o sectie de chirurgie

Pandemia de coronavirus face ravagii in toata tara, cel mai mare spital nefiind trecut cu vederea. Inca un focar de Covid la Spitalul Floreasca, din Capitala a fost descoperit in urma cu putin timp. O sectie de Chirurgie fiind inchisa dupa ce unul dintre pacienti a prezentat simptome specifice infectiei cu noul virus.

Spitalul Floreasca din Capitala este unul dintre cele mai mari din tara, de aceea si riscul infectiei este pe masura.

La una dintre sectiile de Chirurgie s-a un pacient cu o boala cronica, intr-o stare grava, care necesita interventie de urgenta.

Pacientul a fost testat pentru Covid, rezultatul fiind negativ, astfel ca acesta a intrat in operatie, dar cu toate ca actul medical a decurs fara probleme, totusi, dupa interventia chirurgicala, barbatul a prezentat simptome specifice infectiei cu noul coronavirus, fiind astfel testat pentru a doua oara. De data aceasta, rezultatul fiind pozitiv.

Publicitate

Pe langa pacient, alte sase cadre medicale de la aceatsa sectie au fost infectate cu noul virus. Drept urmare, conducerea unitatii medicale de la Floreasca a decis sa inchida sectia pentru a fi pusa in carantina, evitand astfel raspandirea infectiei in intreg spitalul.

Citeste si articolul :   Alerta ANM! Cod galben de vreme rea pana duminica

La inceputul saptamanii in curs a fost anuntat primul focar de COVID-19. Atunci erau 14 bolnavi infectati cu coronavirus.

La Spitalul Floreasca mai sunt inchise alte doua sectii – Administrativ si Resurse Umane.

Publicitate

Publicitate

Autor