Focar la spitalul Elias din Capitala: Ce masuri a anuntat conducerea unitatii medicale

Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti are 26 de cadre medicale confirmate cu Covid-19, internarile in sectia de Neurologie fiind suspendate.

Conform unui comunicat de presa al spitalului, si activitatea unitatii de ingrijiri postoperatorii  si cea a sectiilor chirurgicale a fost, de alfel,  limitata.

In urma depistarii cu Covid-19 a 11 angajati de la sectia de neurologie a spitalului, s-a decis suspendarea activitatii de internare a pacientilor pentru urmatoarele doua saptamani.

Bolnavii care sunt deja internati in prezent in aceasta sectie vor fi tratati pana la externare sau transferati la alte spitale:

Publicitate

„Se limiteaza activitatea sectiilor chirurgicale si a Unitatii de ingrijiri postoperatorii la preluarea urgentelor chirurgicale pana luni, 26 octombrie 2020, constatand prezenta noului coronavirus la 15 dintre angajati. Patologia chirurgicala care nu constituie urgenta va fi rezolvata in conditii de programare, dupa aceasta data”, scrie in comunicat.

Conducerea spitalului Elias spune ca anchetele epidemiologice sunt in curs si ca rezultatele altor 64 de teste inca nu sunt gata.

Citeste si articolul :   O femeie din Bacau a decedat dupa ce s-a vaccinat. Declaratia Comitetului National privind Vaccinarea

Unitatea medicala anunta cateva masuri cu privire la activitatea spitalului ca urmare a depistarii mai multor cazuri de infectii SARS-CoV-2 in randul personalului medical, de aceea S.U.U. Elias adopta urmatoarele masuri:

1. Se suspenda activitatea de internare a pacientilor in Sectia clinica de neurologie, unde au fost depistati pozitivi 11 angajati, pentru o perioada de 14 zile. Pacientii care sunt internati in prezent in sectie vor fi tratati pana la externare sau transferati, dupa caz.

2. Se limiteaza activitatea sectiilor chirurgicale si a Unitatii de ingrijiri postoperatorii la preluarea urgentelor chirurgicale pana luni, 26 octombrie 2020, constatand prezenta noului coronavirus la 15 dintre angajati. Patologia chirurgicala care nu constituie urgenta va fi rezolvata in conditii de programare, dupa aceasta data. Informatiile pot fi modificate in perioada urmatoare, avand in vedere ca anchetele epidemiologice sunt in curs si ca sunt asteptate rezultatele altor 64 teste.

Autor