Spital modular pentru pacientii COVID-19, deschis la Sibiu

O structura modulara de tip spital a fost deschisa la Sibiu, aici urmand sa fie internati pacientii diagnosticati cu COVID-19. Unitatea are cabinete, sala de tratament si 25 de paturi in opt saloane cu grup sanitar propriu si a costat peste 6 milioane de lei.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a deschis sambata structura modulara unde vor fi internati si tratati pacientii diagnosticati cu COVID-19.
Structura modulara de tip spital are cabinete pentru medici, asistente si registratura, sala de tratament si 25 de paturi in 8 saloane (cinci saloane a patru paturi fiecare si trei saloane care au in total cinci paturi).

Toate saloanele sunt dotate cu grup sanitar propriu.

Publicitate

„Asa cum am promis in sedinta de Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, structura modulara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a fost deschisa sambata 17 octombrie pentru pacientii COVID pozitiv, dupa ce vineri dupa-amiaza am primit avizul DSP Sibiu. Structura are un numar de 25 de paturi si ofera cele mai bune conditii de cazare si tratament pentru pacientii COVID-19. A fost un efort sustinut al tuturor celor implicati, de la asistente la medici pentru ca aceasta structura sa fie deschisa, fiind asigurate materiale sanitare, echipamente medicale, materiale de curatenie, dezinfectanti si circuite medicale corespunzatoare”, a declarat conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul spitalului din Sibiu.

Structura modulara deschisa face parte dintr-un obiectiv de investitii amplu, care a fost finalizat recent si care consta in doua pavilioane modulare, amplasate in spatele pavilionului chirurgical al spitalului. Acesta are o suprafata de circa 750 de mp.

Valoarea totala a proiectului a fost de peste 6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judetean Sibiu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.