Anuntul MAPN: Mai multe teste de coronavirus pot fi facute la Institutul Cantacuzino

Ministerul Apararii anunta ca la Institutul „Cantacuzino” a fost crescuta capacitatea de testare zilnica. Astfel, daza pana acum se puteau face 250 de teste, de acum s-a ajuns la posibilitatea efectuarii a peste 400 de teste.

Daca la inceputul epidemiei de coronavirus, erau efectuate in institutul din cadrul MAPN 250 de teste pe zi, acum se pot realiza mai bine de 400 de teste in 24 de ore.

Articolul continuă după reclame

Ministerul Apararii Nationale anunta ca fluxul activitatii Institutului a fost reconfigurat pentru cresterea capacitatii de testare.

Mai mult, programul de lucru a fost modificat pentru ca mai multi specialisti sa poata prelucra probele luate de la pacientii suspecti de infectie cu noul coronavirus.

Publicitate

Aproximativ 4.500 de teste au fost facute pana acum la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.