Un nou focar intr-un spital din Romania

Un nou focar, dupa ce 10 angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Bistrita, toti asistenti medicali, au fost confirmati cu noul virus. Majoritatea cadrelor medicale lucreaza la Sectia neurologie.

La nivelul sectiei s-a dispus inceperea unei anchete administrative, a spus managerul spitalului, Gabriel Lazany.

“Saptamana trecuta am avut un asistent medical simptomatic pe care l-am testat si care lucra la CT. In urma anchetei, am testat contactii lui. Primul contact care a fost testat este partenera lui, care este asistenta medicala la Sectia de neurologie.

Am testat-o si s-a constatat ca si ea este pozitiva, drept urmare ne-am dus mai departe cu testarile la personalul din cadrul Sectiei de neurologie si ieri (marti – n.r.) am depistat pozitive opt asistente medicale – din Sectia de Neurologie si o asistenta medicala de la ATI.

Publicitate

Pe langa ancheta epidemiologica, am inceput si o ancheta administrativa, pentru ca se pare ca relaxarea nu este doar in randul populatiei, ci si in randul personalului medical. Prima masura pe care am luat-o in aceasta dimineata a fost suspendarea din functie a medicului sef de sectie si a asistentului sef, la Sectia de Neurologie, pe perioada desfasurarii anchetei”, a mentionat Lazany.

Citeste si articolul :   Alerta! Un nou focar la un centru medical din Romania

El a anuntat ca, din primele discutii purtate cu angajatii de la Neurologie, se pare ca acestia aveau obiceiul sa serveasca impreuna masa de pranz, fara sa-si ia masuri de protectie.

Publicitate

Managerul spitalului a dispus ca atat personalul medical, cat si cei 50 de pacienti internati pe etajul unde functioneaza Sectia de neurologie (25 la Cardiologie, 23 la Neurologie si doi la Oftalmologie) sa fie testati pentru COVID-19, iar spatiile sa fie dezinfectate.

Tot la nivelul Sectiei de neurologie s-a inregistrat un incident in cursul zilei de duminica, cand unul dintre preotii spitalului a intrat in sectie cu un apartinator al unui pacient, folosindu-se de liftul pentru personal si ignorand regulile privind carantina, motiv pentru care preotul este acum cercetat disciplinar.

“Am primit o sesizare din partea unui medic, tot la Sectia de neurologie, ca preotul, insotit de un apartinator al unui pacient, a urcat pe sectie ca sa ii faca…ceva. Pacientul nu era terminal, deci nu avea neaparata nevoie de asistenta religioasa. Mai mult decat atat, pe partea aceasta, a preotilor, am prevazut masuri speciale, si ei trebuie sa le respecte. Este motivul pentru care am cerut Serviciului de resurse umane sa deschida o ancheta disciplinara prin intermediul Comisiei de disciplina”, a mai spus managerul SJU Bistrita.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID in Capitala.

In prezent, la SJU Bistrita sunt internati 83 de pacienti cu COVID-19, dintre care sase la Terapie Intensiva, numarul urmand sa creasca dupa internarea, in cursul zilei de miercuri, a asistentilor medicali depistati pozitivi.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.