Un nou focar in Romania. 18 persoane depistate pozitiv

Autoritatile au depistat inca un focar de coronavirus intr-un centru de plasament din localitatea Filipestii de Targ. Acesta se afla in subordinea DGASPC Prahova. Cel mai mic dintre cei depistati pozitiv are doar opt ani.

Cinci dintre angajatii centrului de plasament sunt infectati cu COVID-19

“Directia de Sanatate Publica Prahova a identificat un nou focar la un centru de plasament din Filipestii de Targ, din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, unde 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. Este vorba despre 13 beneficiari, cu varste intre 8 si 19 ani, dintre cei 23 testati si cinci angajati dintr-un total de 41. Conform DSP, angajatii depistati pozitiv au mers la spital in vederea evaluarii, iar beneficiarii au fost consultati la Spitalul Municipal Campina unde au si ramas internati. Ceilalti zece au fost testati negativ. Mai sunt asteptate rezultate pentru restul personalului angajat”, scrie in comunicatul transmis vineri de Prefectura Prahova.

Citeste si articolul :   Doua regiuni noi din Italia intra in zona rosie

Potrivit ultimelor raportari, 64 de prahoveni au fost diagnosticati cu COVID-19, in decurs de 24 de ore. Numarul total al persoanelor infectate de la inceputul pandemiei si pana in prezent, in judetul Prahova, este de 4.447.

Publicitate

Unitatea mobila de terapie intensiva, a carei instalatie de climatizare s-a defectat in urma cu doua saptamani, este in continuare nefunctionala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.