Incendiu puternic in padurea de pin din Parcul National “Portile de Fier”

Incendiu puternic in padurea de pin din Parcul Natural Portile de Fier. Flacarile au devastat aproximativ 6 hectare de copaci. Pompierii incearca din rasputeri sa stinga focul ajutati de localinici. Insa interventia este extrem de dificila. E o zona greu accesibila, pompierii nu pot veni cu apa si s-a solicitat sprijinul unui elicopter.

Incidentul se petrece in apropiere de comuna Dubova, iar flacarile au cuprins aproximativ 6 hectare de rasinose. Cauza probabila de izbucnire este un trasnet, de noaptea trecuta.

Publicitate

A fost solicitat un elicopter pentru a efectua o prima recunoastere aeriana si pentru a evalua situatia.

La fata locului au intervenit pompierii, lucratori ai Ocolului Silvic dar si localnici. Interventia este deosebit de dificila pentru ca flacarile sunt inalte si au cuprins intreaga lungime a copacilor.

Publicitate

De asemenea accesibilitatea este scazuta, dar ceea ce ingreuneaza cel mai mult aceasta interventie este faptul ca flacarile au cuprins conurile de pin, dar si bucati de lemne care se rostogolesc, ceea ce duce la propagarea mai rapida a focului.

Citeste si articolul :   Se schimba buletinele de identitate in Romania! Chiar si copiii vor primi.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.