Romanca decedata in Italia de Covid-19, adusa in tara si inmormantata fara preot. Autoritatile nu au stiut despre transport

Femeia de 80 de ani din comuna Borsa (Maramures), primul cetatean roman care a decedat coronavirus in Italia, a fost adusa in tara de membrii familiei, alaturi de sora sa, decedata recent de cancer. Transportul s-a efectuat fara stirea autoritatilor romane, iar cele doua au fost aduse in sicrie sigilate si inmormantate fara preot.

Primarul comunei Borsa, Sorin Timis, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca transportul avea acte perfect legale obtinute de la statul italian, care au permis sa fie duse sicriele sigilate pana in Borsa.

„Familia femeii de 80 de ani din Borsa, care a decedat in Italia confirmata cu coronavirus, a decis sa aduca in tara, pe cont propriu, sicriul cu trupul neinsufletit al acesteia si al surorii sale de 75 de ani, pe care a ingrijit-o. Cele doua sicrie au ajuns joi la Borsa, aduse de o firma de transport de pompe funebre din comuna, iar femeile au fost ingropate in cimitir fara preot.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, revoltat: "Am ajuns ciuma Europei"

Transportul avea acte perfect legale obtinute de la statul italian, care au permis sa fie duse sicriele sigilate pana in Borsa.

Autoritatile romane nu au stiut nimic despre aducerea acestor sicrie in tara”, a spus Timis.

Potrivit acestuia, principalul vinovat in acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit sa aprobe repatrierea celor doua sicrie in Romania

Prefectura Maramures: Nimeni nu a stiu nimic despre acel transport, nicio autoritate

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca, a declarat, la randul sau corespondentului MEDIAFAX ca transportul mortuar a ajuns, joi, in punctul de frontiera de la Petea si i s-a permis intrarea in tara in conditiile in care toate actele emise de autoritatile italiene – autorizatii si pasapoartele mortuare, avize de transport si identificare, erau in ordine.

„Masina cu cele doua sicrie sigilate a fost insotita de politie si jandarmi pana la Borsa. Nimeni nu a stiu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis sa aduca sicriele in tara pe cont propriu cu o firma de pompe funebre din Borsa, fara sa anunte pe nimeni”, a spus Buca.

Citeste si articolul :   Veste neasteptata pentru elevi! Cum VOR FACE ORE, desi scolile se inchid de maine in toata tara

Acesta a precizat ca masina respectiva de transport mortuar a fost dezinfectata iar soferul a intrat in carantina pentru o perioada de 14 zile.

„Inhumarea a fost fara preot si cu un singur membru de familie prezent. Tot ce s-a folosit la cimitir in procesul de inhumare, cazmale, franghii, a ramas in groapa”, a precizat purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures.

Femeia de 80 se afla in Italia pentru a-si ingriji sora, care suferea de cancer

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat in 14 martie ca un roman aflat in Italia a decedat din cauza Covid-19. Primarul comunei Borsa, judetul Maramures, Sorin Timis, a declarat tot atunci pentru MEDIAFAX ca femeia decedata in Italia de coronovirus avea 80 de ani. Femeia se afla in Italia pentru a-si ingriji sora in varsta de 75 de ani, care sufera de o boala incurabila.

„Sora ei a murit cu doua zile inainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a spus Sorin Timis.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, foc si para: "Totul se inchide azi, s-a pus capac"

Sorin Timis anunta pe pagina sa de Facebook ca femeia de 80 de ani si sora ei nu vor fi aduse in tara, deoarece statul roman nu permite in acest moment repatrierea, precizeaza digi24.ro.

Autor