Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan: “Asta este situatia ideala si trebuie inteleasa…

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, a declarat, joi seara, la Antena 3, ca ideal ar fi ca romanii sa stea acasa 8-10 saptamani, pentru ca raspandirea virusului sa fie controlata.

„Asta este situatia ideala si trebuie inteleasa ca tare. Foarte greu de aplicat in practica, dar recomandarea a inceput cu 6 saptamani. Sa stea acasa macar 6 saptamani, ar fi mai bine 8 si ideal – 10. Sigur ca principiul pentru a opri raspandirea acestui virus este de a incerca sa rupem comunicarea prin care el se transmite”, a explicat Horatiu Moldovan.

Articolul continuă după reclame

„Deci toata lumea care poate sta acasa este absolut indicat sa stea acasa. Sa se expuna mediului social doar cei care trebuie neaparat sa o faca si se pot lua masuri organizatorice astfel incat sansa contaminari sa fie cat mai mica. Intreaga activitate economica si sociala trebuie gandita in acest fel: sa se mentina evident functionarea societatii, functionarea economiei, pentru ca este neaparat necesara, dar organizarea atenta, care sa reduca riscul de contaminare este esentiala si este posibila”, a spus secretarul de stat, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.