Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan: “Asta este situatia ideala si trebuie inteleasa…

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, a declarat, joi seara, la Antena 3, ca ideal ar fi ca romanii sa stea acasa 8-10 saptamani, pentru ca raspandirea virusului sa fie controlata.

„Asta este situatia ideala si trebuie inteleasa ca tare. Foarte greu de aplicat in practica, dar recomandarea a inceput cu 6 saptamani. Sa stea acasa macar 6 saptamani, ar fi mai bine 8 si ideal – 10. Sigur ca principiul pentru a opri raspandirea acestui virus este de a incerca sa rupem comunicarea prin care el se transmite”, a explicat Horatiu Moldovan.

„Deci toata lumea care poate sta acasa este absolut indicat sa stea acasa. Sa se expuna mediului social doar cei care trebuie neaparat sa o faca si se pot lua masuri organizatorice astfel incat sansa contaminari sa fie cat mai mica. Intreaga activitate economica si sociala trebuie gandita in acest fel: sa se mentina evident functionarea societatii, functionarea economiei, pentru ca este neaparat necesara, dar organizarea atenta, care sa reduca riscul de contaminare este esentiala si este posibila”, a spus secretarul de stat, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.