Incendiu puternic la Salonta. ISU este pregatit sa emita un mesaj RO Alert

Un nou incendiu puternic a izbucnit in aceasta dimineata la Salonta, in judetul Bihor. Potrivit informatiilor, arde un depozit de mase plastice. Sunt mari degajari de fum, iar ISU Crisana este pregatit sa emita un mesaj RO Alert daca fumul se va indrepta catre zonele locuite.

„Incendiul se manifesta violent, cu degajari mari de fum si gaze toxice. La sosirea pompierilor ardea o hala de 600 metri patrati, respectiv alte doua hale, precum si materialele plastice depozitate in curtea firmei. In momentul de fata, incendiul e localizat, nu exista pericol de propagare, colegii lucreaza la lichidarea focarelor”, a declarat Camelia Rosca, purtator de cuvant ISU, la Digi24 .

„Depozitul e amplasat la undeva marginea orasului, insa la aproximativ 100 de metri exista locuinte. Daca vantul isi schimba directia, vom avertiza populatia in sistemul Ro Alert”, a mai spus aceasta.

Octavian Berceanu, seful Garzii de Mediu:

„Exista depasiri evidente de monoxid de carbon, dar din fericire nu avem o degajare de fum care sa se indrepte spre Salonta”, a declarat acesta pentru sursa citata mai sus.

Citeste si articolul :   Prapad in Neamt. Peste 50 de hectare de pasune si padure ard de aproape 24 de ore

„Avem ancheta in lucru, in momentul de fata toti sunt concetrati pe stingerea incediului, dupa ce se va stinge incendiul vom continua ancheta si vom veni cu rezultate”, a mentionat Octavian Berceanu.

„Evident ca avem niste degajari de fum masive, vrem sa vedem care a fost cauza si ce masuri se pot lua pentru a evita astfel de evenimente nefericite. Rezultatele pe care le obtinem le ducem in controalele care urmeaza la agentii comerciali care au specific similar al activitatii si ne uitam mai adanc sa vedem daca exista vreun risc de astfel de incendii”, a mai spus seful Garzii de Mediu.

Autor