Cine este medicul din Neamt care a sarit in flacari sa isi salveze pacientii. Ce se intampla cu supravietuitorii

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, duminica dimineata, in sectia ATI si-au pierdut viata sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Toti erau infectati cu coronavirus.

Ceilalti sase pacienti, care se aflau in salonul alaturat celui care a fost afectat in totalitate de incendiu, au fost transferati sambata noapte catre Spitalul modular din Letcani.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt a luat masuri pentru a asigura o continuitate a activitatii de salvare a vietilor pacientilor care necesita ventilatie mecanica.

„In cadrul UPU a fost amenajat un salon cu doua paturi pentru ATI. In acelasi timp, s-au inceput demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unitatii sanitare, a unui salon pentru ATI. In cursul noptii, conducerea Spitalului a realizat o lista cu necesarul de materiale si echipamente, urmand ca aceasta sa ajunga la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Neamt, astfel incat sa fie gasite solutii rapide si bune pentru ca pacientii in stare critica sa primeasca ingrijirile de care au nevoie in unitatea medicala judeteana”, se mentioneaza in comunicat.

In urma incendiului de la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt au murit 10 pacienti si 7 persoane au fost ranite, intre care si medicul de garda Catalin Denciu, care a incercat sa isi salveze pacientii.

Cine este medicul erou din Piatra Neamt. A fost coleg de facultate cu Nelu Tataru

Publicitate

Medicul Ioan Catalin Denciu, 48 de ani, a fost coleg de facultate cu ministrul Nelu Tataru. Sambata seara, in urma incendiului izbucnit la Spitalul Judetean Neamt, cadrul medical a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului, iar in aceasta noapte o aeronava a MApN – Spartan – il va transfera la Spitalul Floreasca la Sectia de Arsi pentru a primi ingrijirile necesare. Potrivit ultimelor informatii, cadrul medical este constient, iar duminica va fi transportat in Belgia, la spitalul care i-a tratat si pe arsii din clubul Colectiv in 2015.

Premierul Orban a confirmat acest transfer: „Am obtinut aprobarea de la Ministerul Apararii belgian pentru a-l interna la spitalul militar Regina Astrid.

Citeste si articolul :   Ce este injectomatul, cauza nenorocirii de la ATI Neamt.

Aeronava Tarom care il transporta pe medicul erou Catalin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminica dimineata, de pe Aeroportul Otopeni.

Medicul este atent monitorizat de un echipaj SMURD.

Pe parcursul noptii, medicul ranit a fost transferat cu o autospeciala de la Piatra Neamt la Iasi. De pe aeroportul iesean, pacientul a fost luat de o aeronava militara si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost stabilizat.

Medicul Ioan Catalin Denciu este casatorit are doi copii.

Tataru: „Este un profesionist, suntem si prieteni, colegi de facultate”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dezvaluit faptul ca medicul ranit in incendiul de la Sectia ATI din Piatra Neamt i-a fost coleg de facultate si este un bun profesionist.

„Este un profesionist, suntem si prieteni, colegi de facultate. Isi face meseria dupa cum am vazut si in aceasta seara incercand sa salveze si acei pacienti”, a declarat ministrul Nelu Tataru.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.