5 gustari sanatoase si delicioase pentru o seara la televizor

Tuturor ne place sa avem gustari precum nachos, chipsuri, ciocolata, pufuleti in timp ce vizionam un film sau ne uitam la emisiunea preferata. Uite cum poti sa te bucuri de aceste momente insotit de gustari sanatoase pe care le poti pregati cu usurinta acasa si sa te bucuri mai departe de acele momente fara a te simti vinovat.

Zilele sunt din ce in ce mai scurte iar serile de film sau televizor devin tot mai lungi. Asezarea pe canapea in fata platformei noastre preferate de streaming este o idee buna iar acest lucru creste considerabil si dorinta de gustari nesanatoase. Din fericire, exista alternative care nu numai ca au un gust bun pentru noi, dar sunt si bogate in multi nutrienti „buni”. Gustarile care contin fibre sunt deosebit de sanatoase seara si asigura un somn mai bun.

1.Popcorn facut proaspat in casa

Oricine crede ca floricelele sunt fundamental nesanatoase greseste. Mai degraba, depinde de preparat. Este important sa nu cumparati floricele gata preparate din supermarket sau cinema. Acest lucru se datoreaza faptului ca floricele de acolo contin multe grasimi, indulcitori si amelioratori de aroma care fac ca porumbul pufos sa fie nesanatos in primul rand. Deci, cel mai bine este sa pregatiti popcorn din floricele de porumb. Floricele contin o cantitate considerabila de fibre si antioxidanti. Desigur, in functie de aditiv, exista in mod natural si anumiti carbohidrati, motiv pentru care ar trebui sa va bucurati de aceasta gustare cu moderare.

Tot ce trebuie sa pregatiti este o cratita acoperita si boabele de porumb. Umpleti oala cu boabele de porumb pana cand fundul oalei este acoperit. Puneti capacul si setati la o temperatura inalta. Stati langa oala, pentru a misca din cand in cand si pentru a nu se arde floricele. Cand incep sa se auda primele floricele opriti aragazul sau plita si asteptati putin pana vor fi gata. La sfarsit puteti sa adaugati ce condimente doriti sau cascaval si apoi doar sa savurati in fata filmului preferat.

2.Anghinare

Anghinarea este unul dintre alimentele cu continut scazut de calorii. Stimuleaza digestia si este o gustare excelenta. Cu toate acestea, pentru urmatoarea gustare, aveti nevoie de mai multe ingrediente si timp. Astfel veti avea nevoie de: o anghinare, sare, apa, suc de lamaie, o cratita si ulei de masline.

Aduceti apa din cratita la fierbere si adaugati sarea si sucul de lamaie.

Spalati bine anghinarea, rupeti tulpina, taiati varfurile anghinarei cu un cutit si stropiti imediat cu putin suc de lamaie. Acest lucru va impiedica frunzele sa se oxideze. Puneti anghinarea in apa clocotita si lasati-o la gatit pentru cca 40 minute. Dupa cele 40 minute se scoate din apa, se pune putin ulei de masline, sare si suc de lamaie – iar anghinarea este gata pentru gustare in timpul filmului tau preferat.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile morcovilor?

3.Chipsuri de dovleac

Exista, de asemenea, alternative sanatoase pentru chipsuri – de exemplu sub forma de dovleci pentru a se potrivi sezonului. Legumele de toamna ne impresioneaza prin nivelurile lor ridicate de fibre, vitamine si minerale. Pentru a pregati chipsurile de dovleac, aveti nevoie de un dovleac, ulei de masline, sare, eventual alte condimente si un cuptor cu tava de copt.

Spalati, curatati si taiati dovleacul, scoateti semintele si apoi taiati-le in felii foarte subtiri. Acest lucru functioneaza bine cu un feliator de paine, de exemplu. Asezati chipsurile pe o tava de copt cu hartie de pergament fara ca acestea sa stea una peste alta; apoi intinde deasupra cateva picaturi de ulei de masline.

Coaceti feliile de dovleac bine la 150 de grade Celsius dar puneti o lingura de lemn la usa cuptorului.La jumatatea timpului de gatit, intoarceti dovleacul si lasati-l sa se coaca. Acum presarati doar sare si condimentele dorite si tocmai bun de savurat in fata televizorului.

4.Edamame sau mazare japoneza

Edamame din soiul japonez este, fara indoiala, una dintre cele mai sanatoase, mai rapide si mai gustoase gustari pe care le puteti savura la TV. Edamme se gaseste in supermarketuri la zona de congelate.Tot ce aveti nevoie sunt: pastaile de mazare congelate, o oala, apa, si un varf de sare.

Citeste si articolul :   Rugaciunea catre Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Deschide cerul si ajunge direct la Dumnezeu, fara mijlocire

Aduceti o cratita cu apa si un varf de sare la fierbere. Puneti pastaile in oala si gatiti conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti pastaiile si presarati cu multa sare grunjoasa.

5.Felii de mere cu unt de arahide

Exista, de asemenea, gustari TV dulci si sanatoase – inclusiv feliile de mere cu unt de arahide. Cu untul de arahide, este important sa alegeti o variantă fara zahar care este facuta din arahide 100%. Gustarea delicioasa este o sursa unica de proteine, bogata in grasimi si fibre sanatoase si, astfel, ajuta la stimularea arderii grasimilor seara. Tot ce aveti nevoie pentru o gustare de seara rapida si sanatoasa este un mar, unt de arahide, o farfurie si un cutit. Se taie marul felii peste care se pune cu un cutit in strat subtire unt de arahide.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.