Beneficiile lamaii si scortisoarei asupra organismului

De secole, oamenii au apelat la remedii naturiste pentru a combate afectiunile comune precum raceala, durerile de stomac si durerile de cap. Aceste remedii pe baza de plante sunt facute din produse numite fitomedicine.

Retineti ca multe medicamente farmaceutice sunt, de asemenea, facute din plante. Cu toate acestea, aceste produse contin numai ingrediente purificate.

Scortisoara si lamaie: o combinatie care face minuni

Amestecul de scortisoara/lamaie este unul dintre cele mai des folosite remedii in medicina traditionala. Rapid si usor de gasit, aceste doua ingrediente va vor permite sa va bucurati de multe beneficii in cel mai usor mod posibil.

1) Pentru a reduce durerile articulare

Daca suferiti de dureri articulare, amestecul de lamaie/scortisoara va va ajuta sa reduceti considerabil inflamatia. Intr-adevar, bogate in vitamina C, lamaile iti vor permite sa produci o cantitate semnificativa de colagen, necesar sanatatii oaselor si articulatiilor tale. In plus, mai multe studii arata ca scortisoara si antioxidantii sai au proprietati antiinflamatorii puternice.

Cum se prepara acest amestec?

Citeste si articolul :   Cum sa cream un mediu familial sanatos emotional

Ingrediente

-1 baton de scortisoara

-5 linguri suc de lamaie

-1 lingurita de miere

-1 cana de apa

Pregatirea

Fierbeti apa intr-o cratita si apoi adaugati scortisoara si mierea. Se lasa la infuzat 15 minute, se strecoara totul si se adauga sucul de lamaie. Bea acest amestec in fiecare dimineata pe stomacul gol.

2) Pentru a pierde in greutate

Combinatia dintre aceste doua alimente va va stimula metabolismul considerabil. Pe de o parte, scortisoara va va permite sa controlati nivelul de insulina si carbohidrati din organism. Astfel, cei din urma le pot folosi pentru a crea energie in loc sa le stocheze. Pe de alta parte, lamaia va putea sa-ti detoxifice organismul eliminand excesul de deseuri, grasimi si apa, ceea ce va reduce grasimea corporala si te va ajuta sa slabesti.

Cum se prepara acest amestec?

Ingrediente

-1 baton de scortisoara

-5 linguri suc de lamaie

-1 lingurita de miere

-1 cana de apa

Citeste si articolul :   Pentru inima si digestie: cinci beneficii pentru sanatate ale bananelor

Pregatirea

Dupa cum ati observat, ingredientele sunt exact aceleasi ca pentru reteta anterioara. Cu toate acestea, de data aceasta nu veti lua acest remediu pe stomacul gol, ci la 20 de minute dupa masa. Astfel, va va permite sa va accelerati metabolismul in timp ce va face bine digestiei.

3) Pentru o fata stralucitoare si sanatoasa

Combinatia de scortisoara/lamaie este unul dintre cele mai formidabile antibacteriene. Sucul de lamaie iti va permite asadar sa iti elimini cosurile , iar scortisoara va actiona prin reducerea suprainfectiilor punctelor negre si strangerea porilor.

Cum se prepara acest tratament?

Ingrediente

-1 lingura de suc de lamaie

-1 lingurita de scortisoara

-1 recipient mic

-1 tampon de bumbac

Pregatirea

Inainte de a aplica acest tratament, trebuie mai intai sa va curatati fata. Inmuiati-va bumbacul cu amestecul si aplicati  in zonele in care aveti cele mai multe cosuri . Lasati sa actioneze 5 minute si apoi spalati-va fata cu apa calduta. Fa acest tratament seara inainte de culcare, cand vezi ca iti apare  pe fata un cos sau pete nedorite.

Autor