Curatarea parchetului – cum se curata usor si eficient podeaua din lemn

Pardoselile din lemn creeaza o atmosfera calda de locuit, dar acestea, au nevoie si de ingrijiri speciale. Nu utilizati produse de curatare agresive – exista remedii usoare pentru casa, care nu sunt numai bune pentru podea, ci si pentru pielea dvs. si pentru mediu.

Pardoselile din lemn necesita de obicei doar agenti de curatare usori si apa curata. Petele incapatanate si murdaria pot fi, de asemenea, indepartate de pe pardoseala din lemn si parchet cu remedii casnice.

Aruncati o privire in jurul dulapului din bucatarie – veti gasi acolo multe lucruri care curata si ingrijeste usor podeaua dvs. sensibila.

Solutia de amoniac, este considerata un agent de curatare prietenos cu materialele, poate fi amestecata cu apa in proportie de 1: 3 si aplicata pe petele din parchet sau sters cu el. Apoi trebuie sa stergeti cu apa limpede pentru a nu lasa reziduuri pe parchet. Frecati cu o carpa uscata.

Publicitate

IMPORTANT: nu folositi amoniac pe suprafete nelacuite, deoarece ar putea decolora podeaua prin reactia cu taninul lemnului.

Citeste si articolul :   De ce ingaduie Dumnezeu raul? Un raspuns care te va pune pe ganduri

Petele incapatanate pot fi abordate si cu inlocuitor de terebentina: aplicati cateva picaturi pe o carpa si frecati petele cu ea, in timpul procedurii, ar trebui sa deschideti fereastra pentru a nu inhala vaporii care apar.

Ceaiul negru ajuta impotriva murdariei grase de pe parchet. De asemenea, lustruieste podelele plictisitoare si le confera o noua stralucire. Pentru a face acest lucru, pur si simplu adaugati niste ceai negru in apa mopitoare pe care ati fiert-o cu un litru de apa in prealabil si lasati-o sa se absoarba timp de 15 pana la 20 de minute. Stergeti intreaga podea cu o carpa umeda. Stergerea nu mai este necesara. Si aici trebuie sa fii atent ca podelele nelacuite pot deveni mai intunecate cu un tratament regulat.

Pardoselile din lemn real ceruit si uns cu ulei pot fi curatate bine cu agenti de curatare hidratanti. In comert se gaseste acest sapun special pentru lemn. Dar sapunul moale are acelasi efect si este de obicei mai ieftin. Sapunul moale curata si ingrijeste lemnul in acelasi timp, deoarece lasa o pelicula de protectie pe parchet. Doua linguri de sapun moale lichid se adauga pe litru de apa calduta, apoi stergeti cu apa curata.

Citeste si articolul :   15 lucruri – obiecte din viata de zi cu zi pe care le poti curata cu cola

Sfat: Expertii recomanda, de asemenea, tratarea podelei cu ulei de in sau alte uleiuri vegetale dupa fiecare al treilea tratament. Acesta este absorbit in lemn si actioneaza impotriva murdariei si umezelii.

Concluzie: In general, parchetul nu trebuie tratat cu agenti de curatare care absorb ulei, deoarece indepartarea uleiului de protectie fac pardoseala plictisitoare si gri.

Atentie: oricine lucreaza cu ulei de in sau terebentina ar trebui sa spele carpele suficient cu apa limpede dupa utilizare sau sa le depoziteze in recipiente de sticla inchise, deoarece acestea sunt foarte inflamabile si chiar pot lua foc in aer.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.