Apa, drojdie si zahar: 3 ingrediente pe care toata lumea le are la indemana, pentru o recolta bogata de castraveti si rosii

Gradinarii priceputi vin cu sfaturi utile pentru cultivatorii de legume. Pentru o hrana sanatoasa trebuie sa evitam folosirea chimicalelor. Iata cum poate fi folosita drojdia in culturile de castraveti si rosii.

Ingrediente:

3 litri de apa calda la 38 de grade, nu mai mult pentru ca drojdia nu va mai avea aceleasi proprietati.

100 de grame drojdie proaspata sau 10 grame de drojdie uscata

10 lingurite de zahar

Un recipient mai mare de 3 litri pentru ca drojdia isi mareste volumul cam de 2,5 ori

Pasul 1

Amestecam toate ingredientele si lasam drojdia sa fermenteze timp de 4 – 8 ore. Cel mai bine este sa fie pregatit amestecul dimineata si administrat seara. In timpul fermentarii se amesteca din cand in cand.

Pasul 2

Cand drojdia este fermentata se ia o galeata mare, se pun 7 litri de apa si se adauga cei 3 litri de amestec si de omogenizeaza bine.

Cu acest amestec se stropeste pamantul de sub castraveti si rosii. Aceasta fertilizare se repeta la 10 – 12 zile. Se poate folosi si la alte plante.

Citeste si articolul :   Incepe Postul Pastelui! Preotii au dezvaluit ce este bine si ce nu este bine sa faci pana la Invierea Domnului

Acest ferilizator este folosit pentru cresterea recoltei, dar si ca tratament preventiv pentru bolile fungice. Ca tratament se aplica pe frunze dupa ce plantele sunt udate si doar seara dupa apusul soarelui. Solutia se pulverizeaza pe frunze.

Daca faceti acest tratament la fiecare doua saptamani, plantele tale nu se vor imbolnavi.