Apa, drojdie si zahar: 3 ingrediente pe care toata lumea le are la indemana, pentru o recolta bogata de castraveti si rosii

Gradinarii priceputi vin cu sfaturi utile pentru cultivatorii de legume. Pentru o hrana sanatoasa trebuie sa evitam folosirea chimicalelor. Iata cum poate fi folosita drojdia in culturile de castraveti si rosii.

Ingrediente:

3 litri de apa calda la 38 de grade, nu mai mult pentru ca drojdia nu va mai avea aceleasi proprietati.

100 de grame drojdie proaspata sau 10 grame de drojdie uscata

Publicitate

10 lingurite de zahar

Un recipient mai mare de 3 litri pentru ca drojdia isi mareste volumul cam de 2,5 ori

Pasul 1

Amestecam toate ingredientele si lasam drojdia sa fermenteze timp de 4 – 8 ore. Cel mai bine este sa fie pregatit amestecul dimineata si administrat seara. In timpul fermentarii se amesteca din cand in cand.

Pasul 2

Cand drojdia este fermentata se ia o galeata mare, se pun 7 litri de apa si se adauga cei 3 litri de amestec si de omogenizeaza bine.

Cu acest amestec se stropeste pamantul de sub castraveti si rosii. Aceasta fertilizare se repeta la 10 – 12 zile. Se poate folosi si la alte plante.

Citeste si articolul :   Cum arata si cum se simte Eugenia Serban dupa ce a invins doua cancere: "Iti cad genele si sprancenele si unghiile…"

Acest ferilizator este folosit pentru cresterea recoltei, dar si ca tratament preventiv pentru bolile fungice. Ca tratament se aplica pe frunze dupa ce plantele sunt udate si doar seara dupa apusul soarelui. Solutia se pulverizeaza pe frunze.

Daca faceti acest tratament la fiecare doua saptamani, plantele tale nu se vor imbolnavi.

 

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.