Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt: “De trei saptamani suntem in genunchi. Ne plangem mortii”

Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, a declarat ca tragedia de la sectia ATI a Spitalului putea fi evitata daca spitalul de la Letcani era deschis.

„Spitalele judetene sunt supraincarcate, suntem in genunchi, nu doar la Neamt este aceasta situatie, eu cred ca tragedia putea fi evitata daca era deschis spitalul de la Letcani, acolo sunt paturi goale. Sta un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru ca nu vor sa aloce niste medici… Eu am facut numeroase adrese ca sa putem sa transferam pacienti de la Piatra Neamt… de trei saptamani suntem in genunchi”, a declarat Ionel Arsene la Antena 3.

Directorul spitalului este fostul primar al orasului Roman, Lucian Micu. Acesta nu se afla in Piatra Neamt in momentul tragediei.

Publicitate

„Domnul Micu are o experienta manageriala, este jurist. Eu cred ca trebuie sa vedem cauza, nu de asta l-am numit (n.r. pentru ca a trecut de la PNL la PSD), aveam nevoie de un manager cu experienta… Hai sa vedem ce s-a intamplat acolo…. Cred ca duminica vom avea niste concluzii, trebuie sa ne ducem spre cauza”, a mai spus Ionel Arsene.

Ionel Arsene a postat un mesaj pe Facebook prin care a transmis condoleante familiilor indoliate.

„Fac un apel catre intreaga clasa politica sa nu foloseasca acest eveniment tragic in interes politic sau electoral. O tragedie nationala nu trebuie sa fie manipulata pentru interesele politice efemere ale unora sau altora. Nu este momentul sa va catarati pe cadavre! Ne plangem mortii, oameni care au sfarsit sub privirile celor care faceau tot ce le statea in putere ca sa ii salveze! Nu folositi aceasta tragedie in scop electoral. Organele abilitate au pornit o ancheta pentru a afla care sunt cauzele si cine sunt vinovatii acestei tragedii. Sunt primul care sustin ca toti cei care vor fi gasiti vinovati pentru aceasta nenorocire vor trebui sa plateasca!”, este mesajul postat, pe Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.