Patriarhul Daniel, mesaj dupa tragedia de la Piatra Neamt: “In aceste momente pline de suferinta si tulburare”

Patriarhul Daniel, a transmis, sambata, un mesaj de condoleante pentru cei care si-au pierdut pe cei dragi in urma incendiului devastator din Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt.

“Am aflat cu multa durere despre tragedia provocata de incendiul din sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Piatra Neamt, in seara zilei de sambata, 14 noiembrie 2020, incendiu in urma caruia si-au pierdut viata 10 persoane si alte 7 au ajuns in stare critica. In aceste momente pline de suferinta si tulburare, ne rugam lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedati si pentru insanatosirea grabnica a celor raniti, intre care se afla si medicul de garda care a pus viata pacientilor sai mai presus de propria sa viata” , spune Preafericitul Daniel, in mesajul sau.

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, duminica dimineata, in sectia ATI si-au pierdut viata sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Toti erau infectati cu coronavirus.

Citeste si articolul :   Situatie disperata! Inca un spital a anuntat ca toate paturile de la Terapie Intensiva sunt ocupate

Ceilalti sase pacienti, care se aflau in salonul alaturat celui care a fost afectat in totalitate de incendiu, au fost transferati sambata noapte catre Spitalul modular din Letcani.

Publicitate

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt a luat masuri pentru a asigura o continuitate a activitatii de salvare a vietilor pacientilor care necesita ventilatie mecanica.

„In cadrul UPU a fost amenajat un salon cu doua paturi pentru ATI. In acelasi timp, s-au inceput demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unitatii sanitare, a unui salon pentru ATI. In cursul noptii, conducerea Spitalului a realizat o lista cu necesarul de materiale si echipamente, urmand ca aceasta sa ajunga la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Neamt, astfel incat sa fie gasite solutii rapide si bune pentru ca pacientii in stare critica sa primeasca ingrijirile de care au nevoie in unitatea medicala judeteana”, se mentioneaza in comunicat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.