Coreea de Sud considera false zvonurile despre starea lui Kim Jong-Un

Administratia din Coreea de Sud a respins, luni, zvonurile potrivit carora Kim Jong-Un ar fi in stare grava, iar presa de la Phenian a semnalat ca liderul Coreei de Nord isi continua normal activitatile, informeaza agentia Associated Press.

Coreea de Sud are “suficiente informatii pentru a spune cu incredere ca nu exista evolutii neobisnuite” in Coreea de Nord, a declarat luni ministrul sud-coreean al Unificarii, Kim Yeon-Chul. Oficialul sud-coreean a precizat ca Administratia de la Seul a ajuns la aceste concluzii dupa o evaluare complexa.La randul sau, presa de stat din Coreea de Nord a relatat luni ca liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, le-a tramsmis multumiri angajatilor care lucreaza la construirea unei statiuni turistice.

In ultimele saptamani, presa din mai multe tari a transmis o serie de informatii contradictorii despre starea de sanatate a liderului autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un. Unele surse au anuntat ca ar fi in stare extrem de grava sau chiar ca ar fi murit, in timp ce trenul de lux al acestuia a fost observat intr-o statiune.Institutul 38 North, un proiect cu sediul in Washington D.C. care monitorizeaza situatia din Coreea de Nord, a prezentat imagini obtinute prin satelit care arata ca trenul de lux al dictatorului nord-coreean s-a aflat in perioada 21-23 aprilie in statiunea turistica Wonsan. Informatia nu poate fi confirmata din alte surse. Regimul din Coreea de Nord nu a prezentat informatii despre starea liderului Kim Jong-Un.

Citeste si articolul :   Cand vom putea sa iesim din case! Se da o noua Ordonanta Militara

Conform publicatiei nipone Shukan Gendai, Kim Jong-Un, in varsta de 36 de ani, ar fi in “stare vegetativa”. Unele publicatii au anuntat, fara nicio dovada, moartea liderului nord-coreean. Informatiile nu au fost confirmate din alte surse.

China a trimis o echipa de experti medicali in Coreea de Nord, pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un, pe fondul unor informatii neconfirmate despre starea de sanatate a liderului nord-coreean.Surse citate de CNN au declarat ca serviciile secrete americane monitorizeaza informatiile despre starea de sanatate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, exista informatii ca liderul nord-coreen, in varsta de 36 de ani, ar fi in stare grava dupa o interventie chirurgicala cardiaca.