Elon Musk spune ca a testat pozitiv si negativ pentru COVID-19

CEO-ul Tesla si SpaceX, Elon Musk, au sustinut vineri ca „se intampla ceva extrem de dubios”

Elon Musk a declarat joi seara pe Twitter ca a primit rezultate mixte dupa ce a fost testat pentru COVID-19 si se confrunta in prezent cu simptome de raceala obisnuita. Musk spune ca a fost testat de patru ori folosind un test rapid de antigen: doua teste au revenit pozitive si doua au revenit negative. De asemenea, asteapta rezultatele a doua teste PCR, dar rezultatele nu vor fi cunoscute timp de 24 de ore.

Testele antigenului functioneaza prin detectarea unei proteine ​​mici pe suprafata coronavirusului, in timp ce testele PCR mai precise cauta virusul in sine. Testele antigenice pot fi efectuate rapid, deoarece nu necesita un laborator si sunt adesea administrate in puncte “fierbinti”, cum ar fi campusurile universitare sau institutiile de ingrijire a persoanelor in varsta. „Rezultatele pozitive ale testelor antigenice sunt extrem de precise, dar exista o sansa mai mare de fals negative”, ne spune FDA (De aceea testele PCR sunt comandate pentru confirmare.) Un astfel de test antigen de la Quidel poate detecta coronavirusul 85% din timpul.

In afara de a spune „se intampla ceva extrem de dubios”, Elon Musk implica faptul ca experienta sa este probabil impartasita de altii si contribuie la cresterea actuala in cazurile observate in SUA si in strainatate. De asemenea, el a raspuns „exact” la un tweet spunand ca „veniturile din teste nu sunt probabil false”.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, castigate de Piedone

Musk a raspandit indoiala, confuzie si, uneori, dezinformare absoluta despre coronavirus. El a acuzat medicii ca au umflat numarul cazurilor din motive financiare, a promovat o lucrare larg discreditata cu privire la beneficiile clorochinei, a numit ordinele „adapostire la locul de adapost” „fasciste” si a respins panica asociata pandemiei drept „stupid”. In martie, el a prezis „aproape zero cazuri noi” pana la sfarsitul lunii aprilie.

„Cand cineva testeaza pozitiv pentru COVID, aici, la Centrul Spatial Kennedy si in intreaga NASA, politica noastra este ca persoana respectiva sa fie pusa in carantina si sa se autoizoleze ” Bridenstine a spus la un eveniment de presa de astazi, intrebat despre tweet-urile lui Musk. „Dar este foarte devreme acum sa stim daca sunt necesare modificari in acest moment.” A adaugat Bridenstine. „Pur si simplu nu stim”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele