O baie de otet poate atenua durerile picioarelor

De multe ori nu acordam prea multa atentie picioarelor noastre pana cand nu ne descaltam si apoi incep usor mancarimi ale picioareor, sau observam cat de umflate sunt. Ti-ai neglijat picioarele prea mult timp atunci ar trebui sa faci cu adevarat din nou ceva pentru ele. Relaxati-va cu  o pedichiura buna si o baie cu apa si otet acasa. Puteti afla cum sa faceti acest lucru aici.

Reduceti dermatita

Dermatita este o infectie fungica obisnuita a piciorului care apare in primul rand pe talpa piciorului si intre degetele de la picioare. Contrar a ceea ce sugereaza numele, infectia este detectata nu numai in piscine, ci si in alte locuri in care te plimbi descult. Aceasta infectie fungica poate duce la pielea uscata, descuamata, cu mancarime, sau chiar la inflamatii si vezicule. Datorita efectelor antifungice ale otetului, aceasta substanta cu miros puternic poate ajuta la tratarea infectiei fungice. Spalarea regulata a picioarelor in aceasta solutie calmanta poate reduce simptomele si poate controla infectia.

Citeste si articolul :   Aceste 9 alimente sunt bune daca ai dureri de stomac

Gata cu picioarele transpirate

Publicitate

Mirosul notoriu al picioarelor transpirate este de obicei cauzat de o combinatie de sudoare si bacterii lasate pe picioare si in pantofi. Deoarece otetul actioneaza atat impotriva ciupercilor, cat si impotriva bacteriilor, solutia poate fi folosita si pentru indepartarea mirosului neplacut. Daca va spalati ocazional picioarele in otet, data viitoare cand va descaltati, nu va trebui sa va tineti nasul atat de departe. Clatiti bine picioarele dupa aceea, pentru ca nu tuturor le place mirosul de otet.

Bun pentru picioare uscate si calcaie crapate

Pe langa faptul ca sunt inestetice, picioarele uscate pot fi dureroase si iritabile. Aciditatea din otet ofera picioarelor uscate un tratament hidratant binemeritat si exista sansa ca pielea de pe picioare sa se simta mult mai fina dupa o baie de otet.

O baie de otet rasfatata pentru picioare este jocul copiilor. Pur si simplu puneti 1 pahar mare de otet intr-un lighean sau intr-o galeata si adaugati 2 pahare mari de apa calda. Repetati procesul in aceste proportii pana cand cada este suficient de plina pentru a va inmuia picioarele. Nu conteaza ce fel de otet folosesti. Inmoaie-ti picioarele in cada cu otet timp de 10 pana la 20 de minute si apoi usuca-le bine. Daca repetati acest lucru in fiecare zi, simptomele dvs. vor disparea rapid.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.