Ce restrictii ar putea fi impuse in Capitala.

Ce restrictii ar putea fi impuse in Capitala. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta se reuneste joi pentru a decide in legatura cu posibile noi restrictii in vederea limitarii pandemiei, a transmis prefectul Bucurestiului Alin Stoica.

„In momentul de fata sunt in pregatire atat o hotarare de Guvern, cat si o sedinta CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi asteptam in cursul zilei de maine (joi, n.r.) sa se ia decizii la nivel guvernamental, o hotarare de Guvern si la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta ar trebui sa fie maine (joi, n.r.) si imediat dupa aceea, daca noi trebuie sa implementam masurile, vom face imediat dupa sedinta de CMBSU. Printre propuneri sunt si propuneri care vizeaza nu numai Bucurestiul, ci si o parte din judetul Ilfov.

De aceea acolo ar trebui sa luam decizii si pe zona respectiva si da, asa cum am mai spus, Bucurestiul reprezinta un pol economic si demografic foarte important si Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, a declarat miercuri Alin Stoica.

Citeste si articolul :   Veste proasta! Noile restrictii anuntate de Iohannis: se inchid toate scolile, circulatia va fi restrictionata noaptea, magazinele pot fi deschise doar pana la ora 21

Potrivit unor surse guvernamentale, discutiile purtate miercuri inclina mai mult pentru restrictii pe timpul weekend-ului. O varianta ar fi ca magazinele si mall-urile sa se inchida sambata si duminica la ora 18.00.

Pe de alta parte, specialistii din cadrul Directiei de Sanatate Publica au venit si cu varianta de a mentine magazinele deschise pana la ora 21, ca pana acum, dar cu limite privind distanta minima de doi metri intre clienti.

„De la DSP am primit propuneri de reducere a programului si de limitare a numarului de persoane prezente, printr-un calcul pe care il consider gresit si ar trebui sa-l ajustam. Propuneau, practic, marirea unei cote de persoane care sa aiba acces”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Specialistii din sanatate au propus, printre altele, program de lucru decalat si triaj epidemiologic in institutii, iar acolo unde se poate, lucrul sa fie cat mai mult online. Pentru evenimente private exista varianta de limitare la 16 persoane a participantilor la cununii, botezuri si inmormantari. Terasele vor ramane deschise, dar autoritatile spun ca le vor inchide pe cele care nu respecta regulile, de la prima abatere.

Citeste si articolul :   Oficial! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile. Ce restrictii raman in vigoare

Totodata, Primaria Sectorului 5 a anuntat pe Facebook o dispozitie prin care, de joi, magazinele, terasele, service-urile auto de pe raza sectorului se vor inchide la 7 seara, iar in weekend la 5 dupa-amiaza.

Program redus ar avea si pietele agroalimentare, dar si locurile de joaca. Propunerile nu se vor aplica, insa, spune prefectul, pentru ca decizia finala se va lua la nivelul intregului oras, nu separat, pe sectoare. Noile masuri, care vor fi anuntate joi, ar putea intra in vigoare chiar de la sfarsitul acestei saptamani.

Autor