Orasul Satu Mare intra de joi in carantina

Orasul Satu Mare intra de joi, de la ora 0.00, in carantina pentru o perioada de 14 zile, ca urmare a inregistrarii unei incidente a cazurilor de Covid de 7,44 la mia de locutori.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Satu Mare a primit miercuri ordinul sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, cu privire la instituirea masurii de carantinare zonala, pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 19 noiembrie, ora 0.00, in municipiul Satu Mare.

In decizia sefului DSU se arata ca masura a fost luata avand in vedere „situatia epidemiologica generata de coronavirusul SARS-CoV-2 in municipiul Satu Mare, unde se inregistreaza o incidenta a cazurilor de imbolnavire cu SARS-Cov-2 de 7,44 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maxima, in circumstante de nerespectare a masurilor legale in vigoare”.

Limitarea la maximum a deplasarii persoanelor, oficierea slujbelor religioase cu caracter privat in lacasuri de cult cu participarea a cel mult 16 persoane si a evenimentelor de stare civila cu participarea a 10 persoane in interior sau a 20 de persoane in exterior, sunt cateva dintre regulile impuse de autoritati.

De asemenea, se interzice organizarea de mitinguri, demonstratii, de evenimente private, de reuniuni cu prilejul unor aniversari, dar si a activitatii cu publicul a restaurantelor, cafenelelor si teraselor, a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

Citeste si articolul :   Cutremur neobisnuit in Romania, in aceasta dimineata. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

O alta masura prevede ca „in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale se interzice desfasurarea activitatii cu publicul in centrele comerciale tip mall in care isi desfasoara activitatea mai multi agenti economici, cu exceptia operatorilor economici din domeniile comercializarii de bunuri alimentare, farmacii, pet-shop-uri,

Autor