Raed Arafat a aprobat. Alte mii de romani au intrat in carantina din aceasta seara.

Se strange cordonul in jurul Bucurestiului. Inca patru localitati din Ilfov au intrat in carantina de la ora 22:00. Prefectura Ilfov precizeaza ca propunerile au fost inaintate catre Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei.

Raed Arafat, seful DSU, a aprobat instituirea carantinei in comuna Balotesti, cu satele apartinatoare Balotesti, Dumbraveni si Saftica, in comuna Mogosoaia, cu satul apartinator Mogosoaia, in Snagov, cu satele apartinatoare Snagov, Ciofliceni, Ghermanesti, Tancabesti si Vladiceasca si in comuna Stefanestii de Jos, cu satele apartinatoare Stefanestii de Jos, Cretuleasca si Stefanestii de Sus.

Rata de infectare in comuna Balotesti este de 7,14 la mia de locuitori, in Mogosoaia – 6,55, in Snagov – 6,64, iar in Stefanestii de Jos de 6,66.

Publicitate

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat ca este ingrijorat de situatia din tara in ce priveste pandemia COVID, in special de Capitala, acolo unde crede ca este nevoie de masuri suplimentare.

“Cred ca in Bucuresti e nevoie sa se ia masuri suplimentare, situtia este extrem de serioasa si fac un apel la toti romanii sa respecte restrictiile si sa se inscrie pentru vaccinare. Este importanta si situatia din Bucuresti care e complicata cred, e nevoie sa se ia masuri suplimentare, deci restrictii suplimentare”, a spus Iohannis.

“Pentru Romania, nu dorim carantina nationala, ca nu rezolva problema. Acolo unde rata de infectare e mare, se vor lua masuri suplimentare, cum sunt cele care vor fi luate, probabil, pentru Bucuresti, ar fi limitarea circulatiei in week-end”, a adaugat seful statului.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.