Trei zile de doliu national in Liban. Imaginile apocalipsei din Beirut: „Suntem blestemati”

Zile de doliu. Libanul trece prin momente groaznice, dupa ce o explozie puternica a zguduit orasul Beirut, capitala Libanului. Potrivit informatiilor transmile de autoritatile libaneze, cel putin 100 de persoane au decedat si 4000 au fost ranite.

Trei zile de doliu national in Liban.

Astfel, autoritatile au declarat trei zile de doliu national in Liban, incepand de miercuri.

„Suntem blestemati”, a spus un tanar ranit in urma deflagratiei. „Chiar daca a fost un accident, este ultimul lucru pe care ni l-am putea permite acum”.

Publicitate

Premierul Libanului, Hassan Diab a declarat ca circa 2.750 de tone de nitrat de amoniu  se aflau in depozitul portului din Beirut, locul unde s-a produs marti explozia masiva care a provocat victime si daune fara precedent.

“Este inadmisibil ca o incarcatura de nitrat de amoniu, estimata la 2.750 tone, sa fie prezenta de sase ani intr-un depozit fara masuri de precautie”, a spus premierul in fata Consiliului Suprem de Aparare.

Citeste si articolul :   Doliu la PRO TV. Proprietarul PRO TV, a decedat intr-un accident de elicopter in Alaska

Imagini cutremuratoare au aparut dupa explozia care a zguduit capitala Libanului, Beirut, in seara de marti. Sute de oameni au fost raniti, au membre fracturate sau sunt acoperiti de fragmente de cioburi si sticla si foarte multi sunt decedati.

In momentul de fata, Beirutul, arata ca dupa razboi.

Un politician libanez, secretarul general al partidului Kataeb, a decedat din cauza ranilor survenite dupa explozia masiva care a cutremurat orasul Beirut, marti seara, scrie CNN.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.