Alerta meteo! Romania, lovita iar de grindina si vijelii. Judetele afectate

Alerta meteo. Meteorologii ANM au emis, in data de 5 august, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica, valabila pana joi dimineata in cinci judete din partea de  vest a Romaniei.

Alerta meteo

Cod galben de ploi si grindina

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in perioada 5 august, ora 15:00 – 6 august, ora 2:00, in Banat, Crisana si, local, in zona Carpatilor Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii.

In acest interval, meteorologii anunta ca va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 litri/mp si, pe arii restranse, 40 litri/mp.

Judetele vizate de noua atentionare Cod galben sunt: Caras-Severin, Timis. Arad, Bihor si Hunedoara.

Meteorologii precizeaza ca manifestari de instabilitate atmosferica se mai pot semnala si in nord-vestul teritoriului.

ANM a emis o prognoza meteo pentru Capitala.

Totodata, in acelasi interval a fost emisa o prognoza meteo speciala pentru Bucuresti. Astfel, vremea se va mentine frumoasa si calduroasa dupa-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, vineri, 3 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor. Se dau amenzi

Prognoza pe patru saptamani.

Saptamana 03.08.2020 – 10.08.2020

Valorile termice se vor situa usor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sudice, nord-estice si nord-vestice Regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile intracarpatice si la munte.

Saptamana 10.08.2020 – 17.08.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru acest interval. Astfel, in regiunile sudice, estice si nordvestice, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in cele centrale si nordice.

Saptamana 17.08.2020 – 24.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa in jurul celui normal pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. Peste 7.500 de cazuri noi si 66 de decese in ultimele 24 de ore

Saptamana 24.08.2020 – 31.08.2020

Valorile termice se vor situa usor peste cele specifice acestei saptamani in regiunile extracarpatice, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi in general deficitare in regiunile nord-vestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Autor