Romania lovita din nou de vijelii si furtuni! Zonele afectate

Romania lovita din nou de vijelii si furtuni. ANM a actualizat prognoza, iar mai multe judete se vor afla sub incidenta codului galben.

‘Pe parcursul zilei de astazi, in aceasta dupa-amiaza, la noapte si chiar si in prima parte a zilei de maine, instabilitatea atmosferica accentuata in partea de vest a teritoriului, acolo unde un sistem frontal asociat unei depresiuni mediteranene va determina aparitia averselor cu caracter torential, a descarcarilor electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspesct de vijelie si izolat, poate chiar caderi de grindina.

Zonele afectate de ploi: Banat, Crisana, vestul Olteniei, vestul Transilvaniei, unde cantitatile de apa ce pot depasi izolat 30-40 l/mp

Pe de alta parte, in aceasta saptamana vremea va fi calduroasa in aproape toata tara si vorbim aici de temperaturi ce vor atinge si vor depasi usor si 30 de grade in aproape toate zonele, mai exact in zonele de campie si de podis.

Vorbim de un disconfort termic destul de ridicat. Pe parcursul zilei de astazi, in regiunile vestice acolo unde de altfel avem si un aport de umezeala mai ridicat. In zilele urmatoare, in mod deosebit in estul si sud-estul tarii, acolo unde se va incalzi spre finalul saptamanii si vremea va deveni caniculara. Vom avea temperaturi maxime ce vor depasi usor 35 de grade.

Publicitate

Romania lovita din nou de vijelii si furtuni.

In aceeasi masura, in partea de sud si de est a teritoriului, spre finalul saptamanii, vantul se va intensifica. De altfel, intensificari ale vantului avem si pe parcursul zilei de astazi, dar mai usoare, la intensitate mai reduse.
Intensitatea acestuia va fi in crestere spre finalul saptamanii, atunci cand ne asteptam la temperaturi ridicate, la disconfort termic accentuat. Acesta nu va fi resimtit foarte puternic, pentru ca va fi asociat cu intensificari ale vantului.

Acest epispod se va manifesta in partea de vest a teritoriului, cu ploi, instabilitatea atmosferica.

Citeste si articolul :   Vestea care schimba tot ce stiam despre contaminarea alimentelor cu COVID-19. ANPC a facut un anunt important pentru romani

Meteorologul ANM anunta ca vremea pe litoral va fi placuta, insa si aici vantul se va intensifica, mai ales spre sfarsitul saptamanii si in weekend.

Litoralul va fi cu vreme frumoasa, cu temperaturi placute in prima parte a intervalului, 27-29 de grade, in incalzire spre sfarsitul saptamanii si in weekend, 29-30 de grade pe litoral, dar mare atentie ca si acolo vantul se va intensifica, mai ales spre sfarsitul saptamanii si in weekend”, a spus Alina Serban, meteorolog ANM.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.