Anuntul facut de Sorin Cimpeanu. Ce se intampla cu scolile dupa 8 noiembrie

Ministrul interimar Sorin Cimpeanu a dat de inteles ca data de intoarcere la scoala poate fi influentata de modul in care evolueaza valul patru al pandemiei de coronavirus.

”Vom vedea. Ne vom consulta cu elevii si profesorii. Exista mai multe variante. Nu vom lua o decizie inainte de revenirea din vacanta. Intai sa stim ca nimic nu ne impiedica sa revenim la scoala in 8 noiembrie si apoi vom anunta si rezultatul consultarilor cu privire la structura anului scolar. Din pacate, evolutia epidemiologica nu este atat de predictibila pe cat am avea nevoie in sistemul de invatamant. Asa ca, vom decide pe niste date certe (cat se poate), si nu pe supozitii, dupa 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vacanta de doua saptamani

In cursul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a anuntat o vacanta de doua saptamani pentru toti elevii din ciclul primar, gimnazial si liceu, din cauza numarului mare de infectari in randul elevilor.

„Pana va convingeti sa va vaccinati este nevoie de restrictii. Scolile sunt puternic afectate si prin elevii care sunt infectati, precum si prin personalul care se imbolnaveste. In mod normal, de luni, este vacanta pentru cei mici. Astazi (miercuri – n.r.) s-a decis ca vacanta va fi valabila nu numai pentru ciclul primar, ci si pentru gimnaziu si liceu. Doua saptamani va fi vacanta, incepand de luni”, a anuntat presedintele Romaniei.

Autor