Se cere declararea starii de urgenta: “Vom cara mortii in camioane”

Cercetatorul Octavian Jurma trage un puternic semnal de alarma. Acesta sustine ca starea de urgenta este singura sansa pentru ca Romania sa puna capat lantului de decese.

„Declararea starii de urgenta este singura noastra sansa, altfel vom cara mortii in camioane. Am ajuns in momentul Lombardia, pentru ca am negat pandemia. Lumea are nevoie de un soc pentru a se trezi din betia de peste vara. Si acesta ar fi un semnal in strainatate ca situatia este foarte grava”.

(…) In urmatoarea perioada, ne vom uita la saptamani cu peste 100.000 de cazuri pe saptamana, la o rata de detectie confirmata atat de autoritati cat si de studii independente de 5 la 1, inseamna 500.000 de cazuri pe saptamana, deci un milion de cazuri in urmatoarele doua saptamani sunt inevitabile, indiferent ce masuri luam.

Publicitate

Din pacate acestea se vor traduce la o mortalitate de 1% cat avem acum in Romania, in jurul a 10.000 de decese. Probabil ca vom detecta dintre ele doar vreo 5.000. Vedem ca saptamana aceasta vom depasi 3.000 de decese, probabil saptamana viitoare la fel, deci sunt niste estimari care sunt destul de conservatoare. Din pacate, numarul de decese va continua sa creasca, indiferent de facem astazi”, a mai spus Octavian Jurma.

Masurile pe care noi le luam acum se vor vedea peste doua saptamani, indiferent cum se vor lua. Nu avem timp sa luam masuri doar pe jumatate, pentru ca nu putem constata peste doua saptamani, ca nu au fost eficiente si de aceea trebuie sa fie niste masuri reale, care sa opreasca si sa ne scoata din acest val si sa poata preveni valul 5″, a declarat Octavian Jurma la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.