Care grupa de sange atrage cel mai mult tantarii

V-ati intrebat vreodata de ce unii oameni pur si simplu nu pot scapa de tantari nici macar acasa, in timp ce altii umbla linistiti in natura si nu sunt muscati  in niciun caz aceste insecte – nici pe  maini, nici pe  picioare?

Se pare ca exista un principiu special prin care tantarii femele determina cine va fi urmatoarea lor victima.

Cu toate acestea, datorita numeroaselor studii si observatii, un grup de experti a reusit sa dezvaluie acest mister. Faptul este ca acestor insecte le place sa muste oameni de un anumit tip de sange.

Fiecare grupa de sange este de fapt diferita in compozitia sa chimica. De exemplu, grupului A ii lipsesc unele antiene, in timp ce grupul B, dimpotriva, contine o proteina speciala.

Publicitate

In timpul experimentului, cercetatorii au testat oamenii cu diferite grupe de sange, si ce grupa de sange este cel mai des atrasa de tantari.

Tntarii sunt cel mai atrasi de  persoanele cu grupa sanguina A. Acesti voluntari au fost muscati in mod repetat peste tot in cadrul experimentului. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest lucru se datoreaza consistentei speciale a sangelui, schimbarea in care este influentata de lipsa de proteine, precum si de suprafata neteda a globulelor rosii.

Pe locul doi se afla grupa de sange B.  In plus, persoanele cu factor Rh negativ atrag tantarii , precum si persoanele cu unul pozitiv, dar mai rar le musca.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul lucru care poate atrage tantarii. Expertii au ajuns la concluzia ca tantarii miros sudoare mai mult de un kilometru si zboara spre ea. In plus, cu cat o persoana emite mai mult dioxid de carbon, cu atat este mai mare riscul de a fi muscat de aceste insecte. In mod surprinzator, tantarii musca oamenii mai ales noaptea cand dorm.

Autor