Tragedie in Romania. Lumea sportului este in doliu. S-a stins cea mai buna ciclista a tarii

Doliu in lumea sportului din Romania. Cristina Berna, cea mai buna ciclista de anduranta din Romania a decedat intr-un cumplit accident. Femeia a fost lovita de o autoutilitara.

Veste ca cea mai buna sportiva a decedat i-a uluit pe ciclistii romani.

”Din pacate, astazi dimineata am aflat ca una dintre cele mai bune prietene si cea mai buna ciclista de anduranta a Romaniei,
Cristina Berna, a plecat catre ceruri!!! A suferit un tragic accident in timp ce pedala prin Muntii Banatului, singura, asa cum alesese sa o faca aproape in tot acest an, an al pandemiei, din cauza careia si alesese ca in 2020 sa nu mai parcurga brevete pentru omologare, ci doar trasee de anduranta, singura, pentru a-si dovedi ca este puternica.

De aproape 5 ani, anduranta facea parte din viata ei. Nu concepea viata fara mers pe bicicleta. Ne-am cunoscut prima data in 2015, la un antrenament catre Ruse, pe un traseu de 200 de km. M-a impresionat de la inceput cat de puternica si ambitioasa era. Peste ani, a dovedit-o din plin. An de an, a obtinut titlul de RANDONN”OR Romania la feminin, oferit ciciclistei cu cei mai multi km pedalati in brevete.

A reusit sa fie printre primele cicliste din Romania prezente atat la London-Edinburgh-London, cat si la Paris-Brest-Paris. Isi dorea sa fie din nou prezenta in 2021 la LEL, in Marea Britanie. Chiar daca, in acest an, alesese sa faca anduranta fara recunoasterea internationala, era hotarata sa revina in 2021, mult mai puternica. Din pacate,

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA! Klaus Iohannis: „Nu suntem in faza de a face un plan de relaxare”

Dumnezeu a ales altfel…

Inca nu reusesc sa imi revin din soc si probabil va trece mult timp sa inteleg de ce in acest an isi propusese sa mearga singura, singura pe trasee de anduranta foarte dificile, departe de casa, prin munti. De asemenea, in toti acesti ani, s-a dovedit unul dintre cei mai activi voluntari in cadrul evenimentelor organizate de noi. Un adevarat OM, un suflet imens, pe care eu, Carolin si toti prietenii ei ii vom simti lipsa. Draga Cristina, nu te vom uita NICIODATA!

Dumnezeu sa te odihneasca-n pace!”, a fost mesajul postat pe Facebook de Iulian Ene, presedintele Asociatiei Adevaratii Veloprieteni. Maine, 10 septembrie, va fi organizat un mars al tacerii in memoria Cristinei de la 10:15 in Pracul Izvor.

Autor