Cum sa scapi usor de tantari cu zat de cafea

In fiecare an, ne luptam cand apar tantarii.  Oricat de mici si nesemnificative sunt, sa recunoastem, ne ingreuneaza viata. Intepaturi, mancarime, umflaturi, zgomote iritante noaptea, tantarul face totul pentru a fi inamicul nostru. Exista cateva sfaturi naturale care ne pot ajuta sa scapam de el. Ce zici de zatul de cafea?

Cum sa scapi de tantari cu zat de cafea?

Potrivit EPA (Agentia pentru Protectia Mediului), zatul de cafea este un remediu eficient impotriva daunatorilor de tot felul. Tantar, viespe, albina, tantar tigru, musca, capuse . Actioneaza ca un agent de respingere sigur si o arma formidabila pentru a vana insecte. Secretul lui? Mirosul sau puternic si parfumul puternic care ii tin departe pentru a cauta adapost in alta parte si mai ales departe de pielea noastra.

Cum se foloseste acesta?

Majoritatea insectelor au un puternic simt al mirosului si, din moment ce zatul de cafea este foarte puternic, mai ales atunci cand este ars, resping insectele care ii detesta mirosul. In plus, arzand zatul de cafea, acesta va emite un fum care va fi asociat cu pericolul, incurajand astfel tantarii sa decoleze si sa se indeparteze de tine.

Citeste si articolul :   Nu mai arunca cojile de oua, iata 6 moduri de a le folosi

Deci, daca ati planificat sa petreceti o seara linistita pe terasa dvs., fara a fi loviti de inamici, incepeti pasii urmatori:

Publicitate

-Uscati zatul de cafea inainte. Puteti obtine unele de la filtru de cafea sau chiar capsule de cafea uzate. Uscati-l la soare timp de cateva ore pana cand se usuca complet.

-Distribuiti zatul de cafea intr-o tava de aluminiu sau alt recipient acoperit cu folie de aluminiu care poate rezista la flacara si caldura.

-Seara, ardeti zatul de cafea cu un chibrit si fumul va iesi din recipient pentru a indeparta, dintr-o clipita, tantarii care se invita in curtea dvs.

Care sunt celelalte sfaturi pentru a-ti lua ramas bun de la tantari? Fanii produselor verzi vor fi fericiti sa stie ca exista remedii naturale pentru a speria parazitii fara a le afecta sanatatea. Retineti ca repelentii de tantari si insectiferi comerciali pot contine substante chimice care pot irita pielea. Iata deci o lista de remedii naturale teribil de eficiente.

Lemongrass

Se stie ca lemongrass este o arma amenintatoare pentru acesti micuti periculosi. Substanta mirositoare pe care o degaja activeaza sistemul nervos hiperactiv al tantarilor, care prefera sa se indeparteze cat mai repede posibil. Doar puneti cateva picaturi de ulei esential de lamaie intr-un difuzor pentru a le respinge cel putin cateva ore. Cu toate acestea, aceasta solutie nu este recomandata femeilor insarcinate si copiilor sub 3 ani. O alta solutie este difuzarea uleiurilor esentiale precum uleiul esential de lavanda care respinge daunatorii.

Citeste si articolul :   Ce legume nu ar trebui sa fie plantate langa rosii?

Cuisoare si tei

Aceste doua ingrediente degaja un miros puternic pe care tantarul il uraste complet. Nu este de mirare ca smecheria bunicii este eficienta in sperierea acestui parazit deranjant.

Busuioc

Retineti ca busuiocul nu este folosit doar pentru a-ti aroma mancarurile . De asemenea, este de mare folos in a actiona ca un agent de respingere natural. Pentru a face acest lucru, asezati  busuiocul   pe masa de gradina sau pe marginile ferestrelor si spuneti adio de la muscaturile de insecte.

 Eucalipt

Eucaliptul este un mod deosebit de puternic de a scapa de insectele daunatoare. Pentru a-l folosi, tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti 300 g frunze de eucalipt  intr-un litru de apa timp de 50 de minute. Lasati amestecul sa se raceasca si filtrati. Apoi, toarna lichidul intr-un vaporizator sau pulverizeaza  solutia in toate zonele umede ale casei si mai ales pe marginile ferestrelor si usilor pentru a lupta impotriva tantarilor. Uleiul esential de eucalipt este la fel de eficient in respingerea tantarilor cat mai mult posibil si chiar actioneaza ca o bariera pentru insectele pradatoare.

Citeste si articolul :   Cum sa alegi un pepene verde copt si dulce

Otetul

Mai putin placut din cauza mirosului sau, otetul este totusi o arma formidabila si actioneaza ca un agent de respingere natural al tantarilor. Doar turnati-l intr-un pahar si asezati-l langa fereastra. Insectele vor fi descurajate sa intre in casa ta si sa-ti perturbe refugiul.

Publicitate

Publicitate

Autor