3 retete naturale pentru a curata perfect un cuptor cu microunde

Desigur, exista multe metode si produse de curatare pentru a va purifica cuptorul cu microunde. Dar daca doriti sa economisiti bani si sa pastrati mediul inconjurator, puteti recurge si la optiunile naturale si ecologice, care sunt din ce in ce mai populare in multe case. Contrar a ceea ce ati putea crede, aceste remedii sunt la fel de eficiente si chiar mai bune, chiar va fac munca mai usoara si va economisesc timp.

1 – Otet alb si sare

Printre ingredientele vedeta se numara otetul alb. Acest agent de curatare, pe care sa il aveti mereu la indemana, este remarcabil pentru combaterea murdariei care afecteaza diverse elemente ale casei. Ca bonus, este simplu de utilizat, sigur si ieftin. Datorita aciditatii sale, combinata cu curatarea cu abur, vei putea igieniza si dezodoriza cuptorul cu microunde in cel mai scurt timp si cu un efort minim.

Pentru si mai multa eficienta, il vom asocia cu sare. Iata pasii de urmat:

Citeste si articolul :   Cum sa obtineti o recolta bogata de castraveti. Ghid complet al tratamentelor la castraveti

Intr-un recipient (un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde), turnati un pahar cu apa, un pahar de otet alb si o lingura de sare.

Publicitate

Acoperiti acest vas cu folie de plastic si faceti gauri cu o furculita, astfel incat aburul sa poata patrunda  inauntru.

Apoi introduceti recipientul in interior si porniti cuptorul .

Datorita caldurii, vaporii otetului se vor dezvolta, vor ajunge la pete si vor indeparta toate reziduurile incrustate pe pereti.

Lasati sa actioneze cinci minute inainte de a opri cuptorul cu microunde.

Tineti usa inchisa si lasati vasul inauntru inca cateva clipe.

Cand deschideti usa, veti vedea cum petele au disparut aproape toate deja. Tot ce trebuie sa faci este sa treci o hartie absorbanta pe toata suprafata pentru a indeparta resturile. De asemenea, veti profita de ocazie pentru a usca interiorul. Iata, tocmai ti-ai curatat dispozitivul fara sa obosesti!

2 – Otet alb si bicarbonat de sodiu

Sa trecem acum la acest duo formidabil al carui potential de indepartare a petelor, dezinfectare si dezodorizare este bine stabilit.

Citeste si articolul :   Aer proaspat in casa pe tot parcursul anului - invata cum sa aerisesti camerele in mod corespunzator

Iata procedura de urmat:

Intr-un castron se toarna o jumatate de litru de apa si o lingura de otet alb.

Puneti vasul in cuptorul cu microunde si incalziti-l pentru aproximativ 10 minute maxim. Apa ar trebui sa se evapore rapid.

Apoi lasati recipientul inauntru timp de zece minute. Otetul evaporat va avea astfel misiunea de a desface murdaria si petele de grasime lipite de pereti. Dupa acest timp, scoateti recipientul din dispozitiv.

Luati un burete moale din microfibra. Acoperiti-l cu o lingura de bicarbonat de sodiu si stergeti  cuptorul cu microunde pentru a indeparta murdaria slabita de otet.

La final, stergeti interiorul cu o carpa uscata pentru a indeparta toate urmele de murdarie si reziduurile de pe produsele folosite.

3 – Cu lamaie

In cele din urma, ultimul nostru remediu contine un fruct citric pe care toata lumea il cunoaste pentru  proprietatile de curatare.Acesta fruct este lamaia,  poate te surprinde, dar te va uimi prin potentialul sau de albire, dezodorizare si dezinfectare. Ca bonus, lasa in urma un parfum delicat plin de prospetime! Ca si otetul, lamaia are acelasi scop, va ataca toate bacteriile, va alunga murdaria si va dezinfecta  bine cuptorul cu microunde. Mai mult, daca te deranjeaza mirosul puternic de otet, acest citric  ramane alternativa ideala. Cum se aplica?

Citeste si articolul :   Lidia Fecioru: Cadouri care aduc noroc si cadouri de care trebuie sa te pazesti. De ce nu e bine sa daruiesti cuiva un ceas!

Pune o lamaie taiata in jumatate, feliata sau storsa intr-un recipient cu apa.

Se introduce inauntru si se incinge pana da in clocot.

Lasati-l cateva minute pentru a-si face efectul.

In cele din urma, opriti, asteptati un moment si stergeti cu un burete pentru a indeparta reziduurile si umezeala. Curatenia si stralucirea vor fi acolo!

Publicitate

Publicitate

Autor