Patru motive pentru a gati acasa mai des

Cinele la restaurante si livrarea de mancaruri  gata preparate sunt grozave si convenabile, dar mancarea de casa poate fi la fel de gustoasa si, in plus, foarte sanatoasa. Cand gatesti acasa, controlezi singur calitatea ingredientelor, poti schimba reteta dupa preferinte si controlezi portiile, ceea ce te ajuta sa nu exagerezi si sa mentii o greutate sanatoasa. Iata inca cateva motive pentru a gati acasa mai des, chiar daca ai ocazia sa mananci la restaurante in fiecare zi.

Mancarea de casa este o sursa de nutrienti

Adesea sunt facute din ingrediente ieftine care sunt si ele procesate indelung, transformand mancarea intr-una fara vitamine si minerale, dar cu multa sare si calorii. Inlocuiti cel putin o parte din fast-food-ul din dieta dumneavoastra cu mancaruri de casa facute din produse naturale proaspete – legume, fructe, ierburi, cereale si asa mai departe. Dupa cateva saptamani, vei observa ca aceste schimbari in dieta ta obisnuita au un efect pozitiv asupra bunastarii tale.

Mancarea de casa este o sursa de nutrienti.

Livrarea mancarurilor gata preparate devine destul de costisitoare daca o folositi de mai multe ori pe saptamana. Dar daca iti faci timp pentru a pregati o cantitate de alimente de trei pana la patru zile deodata (pentru a nu gati in fiecare zi), poti economisi o suma impresionanta de bani. Gatitul capodoperelor culinare nu este deloc necesara. Este suficient sa faci cateva feluri de mancare simple care pot fi reincalzite rapid sau consumate reci.

Gatitul acasa este un bun exemplu pentru copii

Gatitul acasa este o oportunitate excelenta de a te apropia de copiii tai facand ceva impreuna. Aceasta este, de asemenea, o sansa grozava de a ii  invata o abilitate importanta care va fi utila la varsta adulta. In plus, gatitul poate fi o activitate foarte creativa si distractiva care nu numai ca ii va incanta pe copii, ci ii va ajuta si sa-si dezlantuie creativitatea.

Publicitate

Gatind acasa, tu detii controlul

Desigur, mesele la restaurant sunt placute si, important, ne lasa fara chiuveta plina de vase si oale murdare. Dar, in cele mai multe cazuri, nu stim exact cum se prepara mancarea in unitatile de catering, in timp ce gatitul acasa iti permite sa controlezi totul: cantitatea si calitatea ingredientelor, marimea portiei,   precum si curatenia in bucatarie, de care poate depinde sanatatea ta.

Autor