Plante ofilite? Iata trucul florarilor pentru a le reinvia: vei avea nevoie doar de 3 ingrediente

Trucul ideal pentru a insufla o noua viata plantelor tale?

Plantele pot muri din diverse motive, in functie de vointa noastra sau nu. Pentru ca uneori, chiar daca sunt ingrijite  corespunzator, se pot ofili in timp, pot fi distruse  de daunatori sau se pot imbolnavi. In fine, oricare ar fi motivul, cel mai important este sa evitati aceasta fatalitate luand anumite masuri la momentul potrivit.

Prin urmare, toate remediile casnice sunt bune . Trucul pe care vi-l vom dezvalui acum este deosebit de potrivit si eficient pentru a reinvia o planta prea stresata sau devastata de boala.

Pentru acest amestec, trebuie doar sa diluati urmatoarele trei ingrediente in apa:

Publicitate

– O coaja de banana

– zat de cafea uzat

– O coaja de ou

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se adauga putina apa. Cand obtineti o pasta groasa, opriti mixerul. Adaugati cateva linguri de amestec la plantele ofilite si lasati sa actioneze.

Acest remediu contine toti nutrientii de care planta ta are nevoie pentru a se dezvolta din nou.

De ce ai ales in mod special aceste 3 ingrediente? Fiecare dintre ele are beneficii  pentru a va hrani plantele .

Citeste si articolul :   A inceput Postul Pastelui. Cel mai lung si mai greu post din an. 7 lucruri pe care nu trebuie sa le faci in Postul Mare

Coaja de banana este foarte bogata in amidon, proteine azotate, fibre si vitamine (A, B si C). Prin urmare, actioneaza ca un ingrasamant organic puternic care va oferi plantelor dumneavoastra toti nutrientii  care le lipsesc. Ca bonus, este natural si ecologic!

De asemenea, datorita pH-ului sau usor acid, zatul de cafea se dovedeste a fi un excelent ingrasamant organic natural foarte apreciat de gradinari. Ca bonus, este plin de potasiu si magneziu imediat asimilabile. Acest lucru va stimula imediat cresterea plantei.

Atat in gradina, cat si pentru plantele de interior, cojile de oua ajuta la echilibrarea pH-ului compostului. Sunt foarte bogate in minerale, in special calciu. Acest ingrasamant natural va va imbogati plantele si le va oferi rezistenta de care au nevoie. Ca bonus, daca presarati putin pamant pentru ghivece, resturile de coaja vor indeparta orice daunatori care pandesc in jurul lor.

Iata cum poti avea mai multa grija de plantele tale pentru a preveni ofilirea prematura a acestora.

Publicitate

Amintiti-va ca expunerea la soare sau intensitatea luminii de care are nevoie fiecare planta nu este aceeasi pentru toate. Este deci necesar sa se determine nevoile de iluminare ale fiecaruia pentru a evita posibila ofilire sau ca frunzele sa nuse arda de la soare . Un exemplu clasic sunt  ferigile: unele tolereaza expunerea la lumina directa a soarelui timp de cateva ore pe zi fara nicio problema, in timp ce altele se pot ofili sau arde cu doar cateva minute de lumina intensa a soarelui.

Citeste si articolul :   8 legume pe care le poti planta o data si recolta mai multi ani

Aveti mare grija cand udati plantele. Atat frecventa cat si cantitatea sunt parametrii fundamentali.Umiditatea in exces poate duce la putrezire, ofilire permanenta si chiar moarte. Exemplu: multi cactusi trebuie udati doar o data la doua saptamani sau chiar lunar. In timp ce majoritatea ferigilor au nevoie de apa zilnic.

Calitatea substratului in care cresc plantele tale este esentiala pentru sanatatea lor. Unele plante au nevoie de soluri pline de apa (in special unele specii de iris), asa ca substratul lor trebuie sa fie intotdeauna umed. Dar alte plante prefera sa creasca in substraturi mai uscate. Daca nu asigurati suficienta umiditate in sol sau in trunchiuri (ale plantelor epifite), atunci veti vedea diferenta dintre o planta sanatoasa si una care este usor atacata de ciuperci, ceea ce duce cel mai adesea la putrezirea acestora si la uciderea lor.

Chiar daca aveti o preferinta pentru ingrasamintele naturale, fie ca sunt chimice sau organice, aceste ingrasaminte va ajuta in mod semnificativ plantele sa creasca si sa infloreasca. Ele stimuleaza cresterea si promoveaza cele mai spectaculoase infloriri. Dar aveti grija: prea mult ingrasamant poate fi mortal. Desigur, cele mai agresive sunt cele rezultate din substante chimice. Pe termen lung si cu utilizare intensiva, aceste ingrasaminte risca sa arda frunzele si sa provoace multe daune. Alternarea cu remedii naturale si ecologice este adesea recomandata de specialisti.

Citeste si articolul :   Solutia cu care poti curata orice suprafata. Se poate prepara acasa cu mai putin de 10 lei

In cele din urma, taierea este imperativa pentru sanatatea multor plante si pentru prelungirea duratei de viata a acestora. Desigur, desi nu toate au nevoie de taiere, unele au nevoie de ingrijire pentru un nou aspect, asa ca indepartarea ramurilor vechi si a florilor uscate va promova foarte mult cresterea. De asemenea, taierea previne aparitia ciupercilor si daunatorilor in florile putrezite. Prin urmare, multe plante au nevoie de taiere anuala pentru a promova ramificarea tulpinilor si pentru a le mentine sanatoase .

Publicitate

Autor