Cum se cultiva corect usturoiul toamna. Sfaturi pentru o recolta bogata

In articolul de astazi, veti afla cand este momentul potrivit sa plantati usturoiul toamna. Inainte de plantare, este bine sa stiti cum sa pregatiti solul si multe alte lucruri utile despre acest proces. Randamentul poate fi de 10 ori mai mare.

1. Toamna, usturoiul nu trebuie plantat pana la jumatatea lunii septembrie si mai tarziu de prima decada a lunii decembrie. Cu toate acestea, trebuie sa fie estimat si momentul potrivit in functie de conditiile meteorologice din regiunea in care locuiti. In principiu, usturoiul trebuie plantat cu aproximativ 3-4 saptamani inainte de primele ingheturi, la o adancime de 5 cm.

2. In ceea ce priveste locul de plantare, trebuie precizat ca usturoiul nu poate fi plantat timp de doi ani consecutivi in acelasi loc. De asemenea, evitati solul fertilizat, deoarece veti avea o masa vegetativa dezvoltata, dar capetele nu vor fi suficient de dezvoltate. In plus, riscul de infectii fungice creste in acest sol.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai delicioase si sanatoase ingrediente pentru salata

Alegeti un loc bine luminat. Este foarte convenabil ca usturoiul sa fie situat in est sau vest. Sapati solul si indepartati buruienile cu radacini. Adaugati compost in sol si, daca solul este prea acid, cenusa. Dupa aplicarea ingrasamintelor, solul trebuie tratat cu o solutie de sulfat de cupru (40 g la 10 l de apa) sau o solutie de permanganat de potasiu folosind 1 l de solutie pe 1 m2.

Publicitate

3. Un moment la fel de important in acest proces este pregatirea usturoiului in sine. La inceput, separati cateii de usturoi si alegeti-i pe cei mai mari si mai sanatosi. Acest lucru trebuie facut chiar inainte de plantare. Pentru a proteja cultura de diferite boli, materialul saditor trebuie inmuiat intr-o solutie fungicida timp de 5 minute. A doua optiune este sa inmuiati cateii intr-o solutie de permanganat de potasiu, apoi in apa sarata si in cele din urma sa le tratati cu o solutie de sulfat de cupru (1 lingurita la 2 litri de apa).

Citeste si articolul :   Cum si cand se planteaza legumele in gradina. Calendarul corect pentru plantarea rasadurilor si a semintelor

4. Acum sa trecem la plantarea insasi. In acest scop, este recomandabil sa faceti semne in avans, sa faceti santuri pe toata lungimea la o distanta de 15 cm.

Continuati sa creati santuri si pastrati o distanta intre randuri de 25 cm.

Gropitele trebuie sa aiba o adancime de 5 cm . Daca plantati usturoi la o adancime mai mare, acesta va fi mai mic si poate ingheta.

Se pune usturoiul cu codita in sus.

In cele din urma, niveleaza solul si acopera gaurile cu pamant. In timpul iernii, acoperiti nisipurile cu tulpini de plante uscate. Protejeaza usturoiul de inghet si previn umiditatea excesiva a solului.

Publicitate

Publicitate

Autor