Supa de cartofi cu dovleac. O reteta usoara si plina cu vitamine pentru o zi de toamna racoroasa

O reteta clasica  de toamna pe care ar trebui sa o gatesti cel putin o data in aceasta perioada a anului.

Ingrediente:

Publicitate

500 g de dovleac (de preferat dovleac japonez Hokkaido)

750 g de cartofi albi

Publicitate

1 ceapa

15 g de radacina de ghimbir

10 g de ulei floarea soarelui

1 l de supa de legume

150 g smantana lichida speciala pentru gatit

sare si piper proaspat dupa gust

Pentru decor ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 linguri de seminte de dovleac

1 lingura de migdale

1/2 lingurita de boabe de piper roz

1/2 lingurita de sare de mare

1 lingura de Curry

1 lingura de ulei floarea soarelui

1 lingura de miere

smantana lichida speciala pentru gatit

Spala bine dovleacul apoi stergel cu un prosop de hartie, dupa care taiel in cuburi pentru a-l putea gati (dace vei folosi dovleac japonez Hokkaido poti folosi si coaja acestuia iar daca nu, atunci trebuie sa folosesti doar pulpa de dovleac fara coaja) .

Citeste si articolul :   Tort delicios cu portocale si ciocolata, o reteta pentru toata familia

Pregateste si restul legumelor, precum cartofi, ceapa si radacina de ghimbir. Taie cartofii in cuburi, marunteste ceapa si taie ghimbirul in cubulete cat mai mici.

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare dupa care adauga dovleacul, cartofii, ceapa si ghimbirul pe care le vei sota cca 3 minute, amestecand continuu. Se toarna supa de legume si se lasa la fiert cca 30-40 minute pana cand legumele sunt moi. Cu cateva minute inainte de sfarsitul timpului de gatit, scoate cateva bucati de dovleac din cratita si punele deoparte (le vei folosi la decor).

Zdrobeste grosolan legumele (cu ajutorul unei prese de cartofi),  dupa care transforma compozitia intr-un piure cu ajutorul unui mixer manual. Treptat se adauga smantana lichida, pe care ai incalzit-o usor in prealabil. La sfarsit se adauga sare si piper dupa gust.

Separat pregateste sosul pentru decor care ii va oferi supei un gust aparte.

Intr-un mojar se zdrobesc boabele de piper roz, sarea de mare dupa care se adauga si curry. Intr-o tigaie se adauga uleiul apoi condimentele amestecate, semintele de dovleac si migdale, pentru cateva minute pana devin usor rumene.

Citeste si articolul :   Reteta usoara de cozonac moldovenesc propusa de Mirela Vaida: „Este o reteta pe care o facea mama”

Adauga mierea si amesteca.

Acest sos sau amestec il vei presera peste supa fierbinte din farfurie  si daca doresti poti, sa adaugi un strop de smantana cu cateva cubulete de dovleac pe care le-ai pus deoparte.

O supa delicioasa pentru o zi de toamna umeda si racoroasa.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.