Cum se cultiva florile de galbenele

Florile de galbenele sunt plante nepretentioase, stralucitoare, care nu numai ca pot decora un pat de flori, ci pot inlocui si o trusa intreaga de prim-ajutor cu medicamente. Galbenele insorite si colorate infloresc pana la inghet si, daca le acordati putin timp, va vor incanta cu frumusetea lor deja odata cu sosirea primei luni de primavara.

Deci, galbenele stralucitoare iubesc locurile cu o cantitate maxima de lumina solara. Nu este de dorit sa le plantati la umbra cladirilor sau a plantelor inalte, deoarece  nu vor  ajunga la soare, tulpinile vor deveni lungi, iar mugurii vor fi mici.

Orice sol de gradina este potrivit pentru cresterea galbenelelor, dar este totusi recomandabil sa hraniti solurile   cu humus si sa le slabiti.

Dupa ce ati ales in prealabil un loc pentru plantarea florilor de primavara, se recomanda fertilizarea solului in toamna, folosind ingrasaminte cu fosfor-potasiu si humus.

Este recomandat   sa schimbati periodic locul de crestere a florii, acest lucru va salva planta de patarea  neagra, o boala in care planta ar trebui sa fie imediat distrusa impreuna cu sistemul radicular.

Plantarea si colectarea galbenelelor

Datorita rezistentei bune a florii la inghet, plantarea pe teren deschis se poate face deja odata cu sosirea primei luni de primavara si chiar inainte de iarna. Si pentru a accelera inflorirea galbenelelor, acestea sunt plantate intr-o sera in februarie. Pana la sfarsitul lunii mai, rasadurile mature pot fi deja transplantate pe teren deschis.

Citeste si articolul :   Cum trebuie plantata ceapa pentru a avea o recolta bogata?

La o luna dupa primii  lastari, galbenele incep sa infloreasca. Atunci puteti incepe sa colectati muguri in scopuri medicinale.

Mai tarziu, semintele sunt semanate inainte de iarna la o adancime de cel mult 3 cm. Odata cu sosirea primei calduri de primavara, vor incepe sa germineze activ.

Cu cat culoarea mugurelui este mai stralucitoare si mai saturata, cu atat este mai mare concentratia substantelor medicinale din acesta.

Pe toata perioada verii, se recomanda taierea mugurilor infloriti pentru a provoca cresterea rapida si inflorirea celor noi. Si in august, trebuie sa colectati toate pastaile de seminte pentru a preveni auto-insamantarea nedorita.

Galbenelele sunt considerate a fi o floare independenta care se reproduce prin auto-insamantare si poate creste cu putin sau deloc ajutor uman. Si daca creati conditii favorabile pentru aceasta, acest lucru va afecta nu numai o imbunatatire semnificativa a aspectului sau, ci si calitatea proprietatilor sale medicinale.

Autor