Cum puteti creste DAFINUL acasa

Nu este dificil sa cresti  frunze de dafin acasa. Trebuie doar sa respectati regulile de plantare si sa aveti grija in mod corespunzator de planta.

Cum se planteaza frunze de dafin acasa

Laurul poate fi plantat in mai multe moduri: prin stratificare, butasi sau rasaduri.

Publicitate

Dar cea mai fiabila modalitate este de a creste  este prin seminte. Le puteti cumpara de la magazin sau de la florarie. Plantarea incepe la sfarsitul lunii ianuarie sau la inceputul lunii februarie, deoarece vor germina aproximativ o luna si jumatate.

Iata cum se face:

Publicitate

Luati semintele proaspete. Inmuiati-le cateva zile in apa calda sau intr-o solutie speciala care stimuleaza cresterea plantelor.

Luati o ceasca de plastic si turnati in ea nisip umed, calcinat.

Cand semintele sunt umflate, asezati-le la 1 cm in sol. Apoi acoperiti cu folie de plastic pentru a se  mentine cald si umed. Lasati semintele sa incolteasca intr-o camera bine luminata.

Citeste si articolul :   7 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand consumi otet de mere in fiecare zi

Udati nisipul cand incepe sa se usuce.

Cand apar primii lasatri , indepartati filmul.

Si cand apar 3-4 frunze verzi pe planta, o puteti transplanta intr- ghiveci mai mare.

Cum sa creasca frunzele de dafin acasa

Pentru a creste frunze de dafin , luati un ghiveci  pentru acesta. Cu cat este mai mare, cu atat va creste tufa mai mult . Este bine daca ghiveciul  este facuta din lut sau ceramica. Materialele naturale vor permite radacinilor sa respire. Ar trebui sa existe gauri in partea de jos, astfel incat excesul de apa sa curga si sa nu stagneze.

Asezati un canal de scurgere in partea de jos a vasului si acoperiti-l cu sol neutru, universal. Adaugati ingrasaminte organice. Asezati cu grija lastarii tineri cu sistemul radicular in sol si presarati cu pamant.

Dupa transplantare , asezati ghiveciul cu planta  intr-un loc adecvat, cu lumina ambientala sau umbra partiala. Nu-l asezati in lumina directa a soarelui.

In procesul de crestere, trebuie sa aveti grija in mod corespunzator de tufis:

Creati temperatura optima pentru cresterea acesteia – 15-20 ° C vara si 10-12 ° C iarna.

Citeste si articolul :   Calendar Ortodox 11 martie 2021. Este praznuit Sf. Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului. Rugaciunea ce se spune in aceasta zi

Dafinul  iubeste aerul dezordonat. Prin urmare, pulverizati-l cu apa, faceti un dus o data pe luna sau pur si simplu asezati un recipient cu apa langa ghiveci.

Fertilizati solul o data pe luna, folositi ingrasaminte organice si ingrasaminte minerale.

Udati tufisul numai cu apa calda . Iarna, o data la 5 zile este suficienta, iar vara de 2 ori pe saptamana.

La 2 ani de la plantare, transplantati copacul intr-un alt ghiveci , deoarece radacinile sale vor fi inghesuite. In viitor, transplantati-l la fiecare 5 ani.

Cand vremea este frumoasa si calda, duceti planta la aer curat, cum ar fi un balcon sau o gradina. Iarna, ar trebui sa fie doar in interior.

Ingrijirea adecvata a plantei va va permite sa creasca un laur verde de peste 2 m inaltime.

Frunzele de dafin nu numai ca vor completa felurile de mancare, ci vor decora si interiorul.

Autor