Ce sa nu faci cu carnea tocata: greseli pe care le fac chiar si gospodinele cu experienta

Carnea tocata este o parte esentiala a practic fiecarei mese din tara noastra. Carnea tocata este inclusa in compozitia celor mai delicioase feluri de mancare de pe masa. Pentru a-l pregati in cel mai bun mod posibil, nu permiteti urmatoarele erori.

Carnea tocata este unul dintre produsele universale care se foloseste la gatit peste tot. Va permite sa gatiti cotlete suculente, rulouri cu varza aromate, galuste si chiar placinte . Dar felurile de mancare se vor dovedi bogate si gustoase numai daca nu gresiti in pregatirea, depozitarea si utilizarea carnii tocate.

1. Nu congelati in ambalajul original.

Ambalajele din magazin sunt tonifiate pentru a proteja carnea de temperaturi extrem de scazute. In schimb, asezati carnea intr-o hartie de ambalat groasa sau folie de aluminiu, apoi puneti-o intr-o punga groasa de polietilena si depozitati-o  intr-un loc uscat.

2. Nu dezghetati in cuptorul cu microunde.

Acest lucru, desigur, va ajuta la accelerarea procesului de gatit, dar fiti pregatiti pentru faptul ca atunci cand scoateti carnea tocata din cuptorul cu microunde, stratul superior al acestuia va fi gatit deja fara dorinta dumneavoastra.

3. Nu puneti carnea tocatan  intr-o tigaie rece.

In acest fel, se va lipi de fund si va dobandi o culoare gri neplacuta, neatractiva.

Citeste si articolul :   Calendar Ortodox 8 iulie 2020. Sunt praznuiti Sfintii vindecatori de boli. Rugaciunea care se spune doar astazi

4. Scurgeti excesul de apa.

La prajire, carnea tocata elibereaza excesul de apa, care este vaporizata dupa prelucrarea termica prelungita. Nu va fie teama sa scurgeti apa in timpul gatitului, mai ales daca pregatiti un vas conform retetei si nu va faceti griji cu privire la cat de mult lichid trebuie sa adaugati pentru a pregati sau a gati.

5. Nu clatiti carnea tocata inainte sau dupa gatit.

Clatirea tocaturii inainte de a o  gatit nu indeparteaza bacteriile de pe suprafata acesteia, dar clatirea dupa tratamentul termic va elimina gustul.

Autor