Ce alimente sunt cel mai adesea contrafacute si cum sa le deosebim

Mancarea pe care o vedem des pe masa poate sa nu fie ceea ce credem noi, dar avem o veste buna pentru tine: trucurile escrocilor pot fi evitate.

1.Cafea macinata.

Cafeaua macinata poate contine orz prajit si macinat, grau si soia. Pentru a reduce costurile de productie, companiile pot adauga chiar si particule de lemn.

Cum sa te protejezi?

Cumparati boabe de cafea pe care le puteti macina singur.

Publicitate

2.Suc de rodie.

Informatiile de pe ambalaj indica faptul ca sticla contine 100% suc de rodie si afine. Totusi, bautura poate fi diluata cu suc de mere mai ieftin sau doar cu apa.

Cum sa te protejezi?

Cititi cu atentie ingredientele si acordati atentie proportiilor fructelor.

3.Ulei de masline.

Cumparand o sticla de ulei de masline scump, puteti aduce acasa ulei ieftin de porumb, palmier sau soia.

Cum sa te protejezi?

Se toarna ulei de masline intr-un pahar transparent si se pune  la frigider. Daca este real, atunci se formeaza un sediment in partea de jos.

Citeste si articolul :   Cum sa gatesti orezul fara sa se lipeasca

4.Parmezan.

Unul dintre liderii pietei de alimente contrafacute. Aceasta branza poate contine pana la 10% rumegus. Un amestec de branzeturi ieftine poate fi reprezentat si ca parmezan.

Cum sa te protejezi?

Va rugam sa cititi cu atentie continutul produsului inainte de a plati.

5.Miere.

Cand vine vorba de contrafacerea mierii, imaginatia umana nu cunoaste limite. Acest produs este cel mai adesea diluat cu siropuri bogate in fructoza.

Cum sa te protejezi?

Cititi cerintele de depozitare. Mierea adevarata nu trebuie refrigerata.

6.Orez

Dintre toate falsurile, acesta poate fi cel mai periculos. Orezul  poate fi facut din  amidon amestecat cu plastic. Boabele sunt ca orezul si chiar miros. Sunt stropite cu arome.

Cum sa te protejezi?

Orezul artificial nu se scufunda in apa si nu arde ca plasticul. Cand cumparati acest produs, acordati atentie producatorului si aveti incredere numai in marci de incredere.

Autor